Concursul pentru șefia IJP Olt a avut un singur concurent. Mihai Mihalache a candidat singur dar a ieșit pe locul doi. El a fost RESPINS cu nota 5,63 însă rămâne inspector șef adjunct, împuternicit, pentru că are spate politic

Ieri a avut loc un nou concurs pentru ocuparea funcției de director al unei structuri teritoriale a Poliției Române. Este vorba despre funcția de inspector șef al IPJ Olt. Singurul candidat a fost comisarul șef Mihai Mihalache, actual inspector șef adjunct, împuternicit, al IPJ Olt. El a obținut nota 5,63 și a fost declarat RESPINS. Comisarul șef Mihalache va rămâne împuternicit pe funcția de inspector șef adjunct în timp ce funcția de inspector șef plin va rămâne în continuare la un alt împuternicit, comisarul șef Ionuț Ilinca. Cei doi abia ce făcuseră rocada pe funcții la conducerea IPJ Olt.

Comisarul șef Mihai Mihalache, cel care a alergat singur și a ieșit pe locul doi

Comisarul șef Mihai Mihalache a ocupat funcția de inspector șef, împuternicit, al IPJ Olt, timp de un an, adică două mandate a câte 6 luni, în perioada 16 iunie 2020 – 15 iunie 2021. El l-a înlocuit pe comisarul șef Vasile Armașu, avansat în IGPR ca director al Direcției de Ordine Publică. Armașu fusese numit la conducerea IJP Olt pentru a rezolva cazul “Caracal”, ceea ce nu s-a întâmplat, sau nu așa cum se așteptau familiile victimelor. Vasile Armașu a făcut parte din comisia de examinare care l-a picat pe Mihai Mihalache la concursul de ieri.

Presa locală din Olt îl consideră pe Mihai Mihalache un personaj arogant și bazat pe pile. El ar fi ajuns împuternicit la șefia IPJ pe baza relației sale de prietenie cu senatorul și președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu. Liviu Voiculescu este fost polițist, șef al poliției economice, SICE, Olt. De numele lui Mihalache se leagă un scandal recent care o are în centru pe soția sa, Lavinia. Lavinia Mihalache a fost, până în luna februarie a acestui an, agent de poliție la Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Olt. Aceasta s-a înscris la concursul pentru avansarea în corpul ofițerilor. La proba scrisă a obținut nota 9.70, alături de alți 6 candidați. La proba orală au trecut doar doi candidați, unul fiind Lavinia Mihalache. Din comisia de examinare a făcut parte și soțul acesteia, Mihai Mihalache, pe atunci inspector șef împuternicit al IPJ Olt. În mod normal rezultatul acestui concurs ar fi trebuit declarat viciat, însă conducerea Poliției Române a considerat că nu se impune anularea rezultatului, așa că Lavinia Mihalache a devenit din agent, inspector de poliție.

Când i-a expirat al doilea mandat de împuternicit la comanda IJP Olt, comisarul șef Mihai Mihalache a tras sforile în așa fel încât el să rămână împuternicit pe funcția de inspector șef adjunct iar funcția de inspector șef să o primească, tot ca împuternicit, adjunctul său, comisarul șef Ionuț Ilinca. Practic, cei doi au făcut rocada. Conform surselor locale, în realitate tot Mihalache a condus poliția din județ, Ilinca având doar rolul de interfață. 

Comisarul șef Ionuț Ilinca, săgeata lui Mihalache la conducerea IPJ Olt

Comisarul șef Mihai Mihalache s-a prezentat ieri la concurs sigur pe el și foarte arogant. Comisia a fost formată din chestorul Florentin Brăcea,  inspector general adjunct al IGPR, comisarul șef Vasile Armașu, director Ordine Publică din IGPR și comisarul șef Marian Nicolae Bucur, director al direcției  Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IGPR. Candidatul Mihai Mihalache a răspuns evaziv la întrebările comisiei, bâlbâind cele mai multe dintre răspunsuri. În câteva rânduri membrii comisiei au încercat să-l ajute pe candidat, sugerându-i răspunsurile. În loc să le fie recunoscător, comisarul șef Mihalache le-a reproșat celor din comisie că lor “le este ușor cu răspunsurile și foile în față”. Comisia nu a gustat replica așa că la sfârșitul examenului l-a înștiințat pe candidat că a fost respins cu nota 5,63, nota minimă ce ar fi trebuit obținută pentru trecere fiind 7,00. Mihalache s-a enervat și a devenit vocal. El a susținut că a răspuns la întrebări și nu înțelege de ce nu a luat nota de trecere, mai ales că a fost singurul candidat la funcția de inspector șef al IPJ Olt. “Ați răspuns dar mai trebuie să aprofundați”, a fost replica unuia dintre membrii comisiei.

Mihai Mihalache a plecat amenințând că nu se va mai prezenta altă dată la concurs. La cum se prezintă situația din Olt, nici nu ar avea de ce să mai susțină vreun concurs atâta timp cât poate conduce poliția județeană și din poziția de adjunct împuternicit, prin împuternicitul inspector șefl Ionuț Ilinca, pus de el pe funcție, sau la propunerea lui. Cei doi vor putea face o nouă rocadă, în așa fel încât Mihai Mihalache să redevină inspector șef împuternicit pentru încă două mandate a 6 luni, iar acest lucru se va putea repeta la infinit sau cât va dura susținerea politică, atâta timp cât Legea de funcționare a Poliției și Statutul polițistului permit acest lucru.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI