Veti intreba de ce abordez abia acum acest subiect? Raspunsul este: pentru s-au mai calmat apele si nu mai suntem atat de aprinsi pe aceasta tema.
Traim vremuri in care cei mai multi cautam atentie, iar unii o obtin « cu orice pret ».
Ana Maria Popescu fostă Brânză, zisa si Brânzica, munceste enorm pentru succesul ei sportiv. Din pacate, scrima nu este un sport care sa aiba la fel de multi fani ca tenisul de exemplu. Dar munca, efortul, sacrificiile sportivilor de performanta care ating cota de succes ca cea a Branzicii, sunt la fel de mari, indiferent cati fani are sportul respectiv. Asa ca, dupa numeroase medalii spectaculoase, neobtinand notorietatea cuvenita, Branzica a gasit o metoda de a iesi in fata: atitudinea revolutionara, revolta! Si a prins. Asa ca a continuat, ducand la extrema acest comportament si culminand cu « umilirea » ministrului sportului.
A facut bine, a fost urat?
Parerile sunt impartite si asta imi asigura mie subiect de scris.
Insa mi s-au incurcat putin gandurile, constatand că se amesteca lucrurile cu incoerență, in discursul ei de « revoltata nationala ».
Iata de ce!
⁃ « Ma dor toate! A fost cea mai muncita medalia a mea ! »
⁃ Suntem convinsi, draga Branzico, mai ales cei care am dat cu nasul de sport. Nu l-am auzit vreodata pe Hagi sa se smiorcaie dupa un succes, cum că ce victima este el… Sportul de performanta înseamna sacrificii enorme, munca pana la epuizare, pana cazi jos, iar urmatorul pas este… sa te ridici si sa o iei de la capat. Deci, ne este clar tuturor ca te dor si oasele care nu s-au inventat, ca iti ard plamanii si iti iese foc din fiecare celula. Si sa mai stii ca apreciem ce faci! Dar cel mai important lucru este sa stii ca aplaudam orice medalie si nu trebuie sa te justifici ca nu ai adus aurul acasa.
⁃ « Trebuiau dati banii (cele 5 milioane) pentru copii » si de aceea nu raspund, cu simpla politete, mainii intinse in gol, ministrului sportului. Nu inteleg legatura dintre durerile post competitie si banii pentru copii, cu nerespectarea gestului de politete. O legatura o fi undeva, dar eu nu o remarc, insa ma stiti deja ca-s blonda.
In primul rand, banii catre ministere nu vin din buzunarele ministrilor, ci din deciziile primului ministru & co., dupa dezbateri si negocieri si dupa ce aproba PARLAMENTUL. Crezi ca ministrul nu voia sa aiba un mega buget? Nu-l apar, ca nici nu stiu, si nici nu ma intereseaza cum il cheama. Dar iti explic cum sta treaba. Mana intinsa a ministrului ii face cinste lui si te pune pe tine, Branzico, intro pozitie controversata. A fi o doamna, presupune a-ti respecta decenta. Oare nu era mai rafinat si mai usturator sa-i raspunzi salutului si sa ii spui zambind “domnule ministru, cum as putea ajuta la obtinere de mai multe fonduri pentru copii? Ar ajuta succesul meu, sa convingă mai multi membri ai guvernului, ca avem talente sportive ce merita stimulate? Sunt dispusa sa vin in Parlament si sa sustin aceasta cauza, alaturi de dvs!”
⁃ Insa, aceasta atitudine, nu ar fi atras atentia asupra persoanei Ana Maria Branza, cum a atras scandalul si atitudine de “revoltata”!
⁃ Atat am avut de spus, spor la contradictii, dragilor!