EXCLUSIV! Un proces blitz prin care Gabi Bădălau speră să își ia copii în vacanță în Grecia peste voința fostei soții. Cu toate că nu are competență, Judecătoria Bolintin Vale a preluat dosarul și a fixat termen de judecată de pe o zi pe alta! Claudia Bădălău a fost sunată la telefon de către grefier, care a anunțat-o că are proces a doua zi dimineață!

EXCLUSIV!

Gabriel Bădălău, fiul fostului lider PSD Niculae Bădălău, vrea să fenteze legea și să își ia cei doi copii în vacanță, în Grecia, peste voința mamei minorilor, fosta sa soție Claudia Bădălău. În acest sens el a depus o cerere de Ordonanță Președințială la Judecătoria Bolintin Vale, prin care instanța să suplinească acordul fostei sale soții cu privire la deplasarea în străinătate a celor doi copii minori, Gabriel-Alexandru și Nicolas Mihail, în perioada 1-15 iulie și 1-16 august 2021. 

Ciudățenia acțiunii lui Bădălau Jr constă în faptul că Judecătoria Bolintin Vale nu are competență în a judeca această solicitare dar și în viteza cu care a fost acceptată acțiunea și s-a dat termenul primei înfățișări.

În privința competenței, conform Art 998 CPC  “ ordonanța președințială se va introduce la instanța competentă să se pronunțe…”, iar  conform Art 114 cererirele privind ocrotirea persoanei fizice se soluționează de către instanța unde persoana ocrotită își are domiciliul. Iar domiciliul celor doi minori în cauză este în Agigea, județul Constanța, unde își are domiciliul mama copiilor și nicidecum în Bolintin Vale județul Giurgiu, unde își are domiciliul familia Bădălău. 

În legătură cu acordarea termenului de judecată și a modului de citare a părții pârâte, adică a Claudiei Bădălău, Judecătoria Bolintin Vale folosește practici greu de imaginat pentru justiția unei țări membre a Uniunii Europene a anului 2021. Acțiunea a fost introdusă de Gabi Bădălau vineri, 18 iunie. În aceiași zi dosarul a fost înregistrat și repartizat către completul de judecată. Au urmat cele trei zile libere legale, week endul și Rusaliile,  iar azi, marți 22 iunie la ora 14.21, partea pârâta a fost sunată la telefon de către grefierul Ivancea Silviu care a anunțat-o că a doua zi, adică miercuri 23 iunie, la ora 10.00, va avea loc ședința de judecată cu privire la solicitarea Ordonanței Președințiale. În concluzie Claudia Bădălău a avut la dispoziție mai puțin de 24 de ore pentru a-și informa avocații și a formula întâmpinarea. 

Ca o explicație, în anul 2020, atunci când se judeca, tot la judecătoria Bolintin Vale, dosarul de divorț dintre Claudia și Gabi Bădălau, împotriva aceluiași grefier a fost depusă o plângere. Cu toate că la vremea aceea Curtea de Apel București a decis strămutarea dosarului la instanța Judecătoriei sectorul 6, grefierul Ivancea Silviu, care urma să fie cercetat pentru erorile sale ce frizau infracțiunea, a rămas pe funcție și chiar revine în prim plan într-un dosar ce vizează aceleași părți. Se pare că influența baronului de Giurgiu, Niculae Bădălau, ajuns între timp vicepreședinte al Curții de Conturi, a rămas la cote înalte, mai ales atunci când acesta își dorește să își petreacă vacanța împreună cu cei doi nepoți. Mai sunt câteva ore până când vom afla decizia judecătorilor de la Bolintin Vale, urmând să revenim cu informații.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI