După ce a schimbat Consiliul de Administrație și este la al treilea Director General în trei luni, ministrul Claudiu Năsui se pune rău și cu sindicaliștii de la Salrom. Aceștia s-au plâns la Premierul Cîțu

Ministrul userist al economiei, Claudiu Năsui, se pare că a pus gând rău Societății Naționale a Sării – Salrom. De la începutul anului a schimbat membrii CA-ului care revin Ministerului Economiei, în număr de 3 din 5 dar și doi Directori generali, acum aflându-se la al 3-lea DG în numai trei luni. După ce l-a demis pe Constantin Cătălin Radu pe motiv că ar fi pe mână cu rechinii imobiliari și încearcă să mute sediul instituției într-o clădire de birouri a unui apropiat, acum a înlocuit-o și pe Gabriela Izabela Mantu, cea care era pe funcție din data de 9 aprilie. Noul DG al companiei Salrom este Alina Prahoveanu, o contabilă care a fost numită și în Consiliul de Administrație al Salrom.

Nemulțumiți de aceste schimbări repetate și de faptul că activitatea societății este blocată prin tergiversarea votării Bugetului de Venituri și Cheltuieli pentru anul în curs, sindicaliștii de la FNS SALROCA, având 85% dintre angajații Salrom, au solicitat o întâlnire cu ministrul Claudiu Năsui. Acesta a ignorat Legea Dialogului Social și a refuzat să se întâlnească cu sindicaliștii, direcționându-i către secretarul de stat Daniela Nicolescu. Reprezentanții FNS SALROCA nu au fost mulțumiți de nivelul de reprezentare de la întâlnirea cu reprezentanții ministerului Economiei, motiv pentru care s-au plâns Premierului Florin Cîțu. Ei i-au solicitat acestuia să fie mediatorul discuțiilor dintre sindicaliști și ministrul uselist al economiei și să se implice în organizarea întâlnirii solicitate. Una dintre temerile angajaților din Salrom cu privire la numirile unor oameni fără experiență în CA-ul instituției și în conducerea executivă este că se încearcă privatizarea companiei, mai ales că Salrom este pe profit și nu se explică desele schimbări din administrație și management.

Societatea Națională a Sării Salrom este o companie înființată în anul 1997 prin reorganizarea Regiei Autonome a Sării și are ca acționari Ministerul Economiei cu 51% și Fondul Proprietatea cu 49%. Salrom are 1500 de angajați și a raportat un profit net pentru anul 2020 de 11,5 milioane lei.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI