România primește astăzi o nouă tranșă Pfizer împotriva COVID-19

România primește luni, 7 iunie, un nou lot de peste 960 de mii de doze de vaccin Pfizer. În total, țara noastra a primit aproape 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech de la începerea campaniei de vaccinare, pe 27 mai 2020.

O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 964.080 doze, sosește mâine în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Conform Comitetului de Vaccinare, dozele sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 367.380 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 128.700 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 105.300 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 140.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 81.900 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 81.900 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 58.500 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 9.004.769 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. Cu noua tranșă de vaccinuri, numărul total de doze pe care România le-a primit va urca la 9.968.849.

La începutul săptămânii, luni, 31 mai, țara noastră a mai primit peste 1 milion de doze de vaccin Pfizer.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 9.004.769 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI