Cătălin Boboc (președinte interimar PNL Brăila): Acuzațiile marca PSD cum că banii vor fi „folosiți de Cîțu” în scop personal arată modul mișel de gândire

Președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, în prezent secretar de stat la Ministerul Muncii, susține într-un comunicat de presă că PNRR ar fi fost un eșec pentru România dacă negocierile ar fi fost purtate la Bruxelles de Viorica Dăncilă ori Liviu Dragnea. Boboc susține că cei doi erau cunoscuți în frânare și necompetență în folosirea fondurilor europene, iar, pe de altă parte, erau chiar desconsiderați de liderii statelor UE îngrijorate de ofensiva PSD anti-justiție și pro-infractori. Declarațiile lui Cătălin Boboc vin în contextul în care PSD-iștii brăileni au spus că PNRR este folosit în scop electoral de premierul Florin Vasile Cîțu.

”La nivel de Brăila, vă consemnez fișele de proiecte „elocvente” transmise de cei în funcții administrative puși de PSD: Plan Urbanistic Zonal (PUZ) – zona de agrement Blasova; PUZ – Stațiunea Câineni Băi; PUZ – zona de agrement Lacul Zaton; Plan Urbanistic Zonal în comuna Stăncuța – dezvoltarea sectorului Turistic și Pescăresc în comuna Stăncuța; Strategia de formare profesională pentru dezvoltarea competențelor și abilităților personalului UAT a județului Brăila și al unor instituții publice din județul Brăila; Creșterea calității și eficienței serviciilor publice furnizate online către cetățeni, prin utilizarea de sisteme informatice integrate; Dezvoltarea turismului, creșterea circulației turistice și dezvoltarea sustenabilă a industriei turistice și a resurselor turistice ale județului Brăila; Reabilitare și întreținere Casa memorială “D. P. Perpessicius”. Toate aceste proiecte propuse de PSD pot fi realizate cu alte fonduri, nu cu cele din PNRR!

După rușinoasa respingere primită, PSD Brăila lansează acuze infantile, în stilul său de a-și urla neputința.

La nivel de țară, prin opoziția feroce la PNRR, PSD arată că a intuit miza politică a dezvoltării economice pe baze liberale, care este un pericol pentru socialiștii nereformați. Oferta lor politică bazată pe principiul învechit ”taxează și redistribuie” pierde lamentabil în fața planului privind dezvoltarea României, care va conduce la marginalizarea PSD. O vedem deja în orașele și județele conduse de administrații locale liberale (Bihor-Oradea, de exemplu), care au aplicat până acum acest model liberal de dezvoltare bazat pe investiții masive, fonduri europene, digitalizare și în care PSD a devenit insignifiant politic.

Prin politicile sale falite și învechite, axate doar pe consum imediat și nesocotirea investițiilor în infrastructură, PSD ar fi îngropat PNRR și, odată cu acest program, o șansă istorică de dezvoltare a României.

Cele 29,2 miliarde euro care vor intra până în 2026 în economia românească (precum și cele 49,5 miliarde euro – fonduri europene clasice în exercițiul financiar 2021-2027), au fost obținute de Președintele Klaus Iohannis vara trecută la negocierile purtate între liderii UE” spune Cătălin Boboc într-un comunicat de presă. .

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI