Ioan Talpeș a confirmat în emisiunea „Culisele Statului Paralel” că pedofilul americane Kurt Treptow” a locuit într-o casă conspirativă a Serviciului de Informații Externe și era “aprovizionat” cu minori de către ofițerii de la UM0215

Talpeș i-a dat casă, Vulpea i-a dat minori

Prezent la Realitatea Plus în platoul emisiunii Culisele Statului Paralel din seara zilei de 9 mai, generalul Ioan Talpeș, fost șef al Serviciului de Informații Externe și fost șef al Administrației Prezidențiale în ultimul mandat de președinte al lui Ion Iliescu, a făcut mai multe dezvăluiri extrem de importante pentru cei care doresc să afle istoria recentă a României.

Generalul Ioan Talpeș, fost selectata SIE

Astfel, întrebat de către jurnalistul Laurențiu Daniel Ionescu, coordonatorul publicației SursaZilei.net dacă este adevărat că istoricul american, Kurt Treptow, cel acuzat și condamnat pentru pedofilie la începutul anilor 2000, a locuit într-o casă conspirativă a Serviciului de Informații Externe, generalul Talpeș a confirmat, ba chiar a mărturisit că el este cel care i-a semnat aprobarea și repartiția vilei din Iași. În schimb fostul consilier prezidențial neagă informația conform căreia ofițerii SIE i-ar fi livrat pedofilului minorii pentru orgiile sexuale. În realitate cei care îl alimentau cu minori pe Treptow, susține Talpeș, au fost ofițerii serviciului secret al Ministerului de Interne,”doi și un sfert”(actual DGPI) condus  la acel moment de Virgil Ardelean zis și Vulpea. 

Momentul arestării lui Treptow, operațiune de defăimare 

Ioan Talpeș este convins că momentul arestării lui Treptow a fost ales cu mare atenție, cu scopul de a discredita nu numai Serviciul de Informații Externe, care îl avea în grijă pe Treptow, ci și relațiile româno-americane care se aflau în plină consolidare. Generalul a povestit în emisiunea Ancăi Alexandrescu cum s-a desfășurat operațiunea. Ioan Talpeș ocupa funcția de șef al Administrației Prezidențiale iar în acea zi organizase un eveniment de comemorare a un an de la atacurilor teroriste din Statele Unite ale Americii din 11 septembrie 2001. Când a plecat de acasă spre locul evenimentului, nu știa despre arestarea lui Treptow, care era considerat și un apropiat al său. În mașină, aghiotantul i-a arătat ziarele și astfel a aflat despre ce se întâmplase la Iași. Momentul penibil a fost când a ajuns la sala de ceremonii. Acolo toți oficialii, americani, români și ceilalți invitați aveau pe masă ziarele zilei care deschideau prima pagină cu știrea arestării pedofilului american.

William Kurt Treptow, istoricul american condamnat pentru pedofilie

Răfuielile dintre servicii, etapa pe pedofilie

William Kurt Treptow, născut în 1962, este un istoric american, preocupat de istoria României. El s-a stabilit la Iași, în 1994, aflându-se sub “protecția” SIE, de la care a și primit o casă din fondul caselor conspirative ale instituției. Este de notorietate relația de prietenie dintre generalul Ioan Talpeș și istoricul american. În respectiva locație Treptow și-a deschis și un birou al Fundației pentru Cultură și Studii Românești, fundație înființată de el. Aici a locuit împreună cu concubina sa, Tatiana Popovici. La data de 20 septembrie 2002, Treptow și Popovici au fost reținuți de procurori după o descindere a mascaților la domiciliul acestora. Au fost găsite filme și poze de la orgii sexuale cu minori. Conform spuselor lui Ioan Talpeș, acești copii, inclusiv copii ai străzii, i-au fost livrați de către ofițerii UM 0215 (actualul DGPI) care îi aflaseră slăbiciunile. La dosarul de urmărire penală ar exista dovezi cum că  filmările și fotografiile sunt făcute tot de cei de la “doi și un sfert”, ceea ce susține spusele lui Talpeș și anume că operațiunea a fost o răfuială între serviciile de informații. Dar nu neapărat între Virgil Ardelean, șeful 0215 și Gheorghe Fulga, directorul SIE de atunci ci o  răzbunare mai veche a lui Ardelean împotriva lui Ioan Talpeș. 

Virgil Ardelean zis și Vulpea

După 4 ani de închisoare critică justiția românească de la distanță

Pe data de 11 decembrie 2002 Treptow și concubina sa au fost trimiși în judecată iar în martie 2003 Treptow a fost condamnat la 7 ani de închisoare. A executat numai 4 ani, fiind eliberat condiționat pentru publicarea unei cărți despre Vlad Dracu, care a fost considerată un document istoric cu valoare  adăugată pentru istoria românilor. După eliberare a plecat în SUA unde și-a schimbat numele în August Kurt Brackob și a intrat în politică în formațiunea Libertarian Party of Nevada, de unde critică justiția din România.

Generalul(R) SIE, Vasile Sarcă, un mare iubitor de artă

Tablourile și cărțile lui Treptow au ajuns la un general SIE

Un amănunt necunoscut publicului este ce s-a întâmplat cu bunurile lui Kurt Treptow care se aflau în casa conspirativă a SIE din Iași. Conform surselor noastre, care la acea vreme făceau parte din sistem, lucrurile ar fi ajuns în curtea sediului central al instituției din Băneasa unde, parțial, încă se mai găsesc abandonate într-o magazie. Cel care s-a ocupat de preluarea bunurilor lui Treptow a fost generalul Vasile Sarcă, fostul adjunct al Directorului general al SIE pe probleme de suport logistică. Sarcă era la acea vreme șef de direcție în Secretariatul General al SIE. El a cerut să nu fie desigilat camionul cu care au fost aduse lucrurile de la Iași fără să fie el de față. După ce cutiile cu obiecte personale ale lui Treptow au fost depozitate în magazia în care se mai găsesc și azi, generalul Vasile Sarcă și-a petrecut mult timp selectând și punând deoparte o parte dintre acele bunuri. Este vorba în special despre obiecte de artă, tablouri și cărți pe care, generalul, a ordonat să-i fie duse la domiciliul personal, cunoscută fiind pasiunea lui Sarcă pentru artă. În prezent, generalul care între timp a trecut în rezervă prin pensionare, pictează și expune, unii susținând că ar fi chiar talentat.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI