Control al Gărzii de Mediu Prahova în urma incendiului izbucnit la o platformă din localitatea Brazi

Ieri dimineață, Comisariatul Județean Prahova al Gărzii Naționale de Mediu a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu pe platforma Eco Burn din localitatea Brazi, județul Prahova. Imediat, echipa de permanență din cadrul comisariatului s-a deplasat la fața locului, pentru a face primele verificări.

S-a constatat că, pe amplasamentul care aparține operatorului economic, ardeau substanțe de laborator, pe o suprafață de cca 50 mp. Reprezentanții ISU Prahova au intervenit pentru stingerea incendiului, care, în scurtă vreme, a fost lichidat.
În timpul verificărilor, au fost efectuate determinări ale valorilor de calitate a aerului, cu ajutorul laboratorului mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova, iar măsurătorile nu au indicat depășiri ale indicatorilor monitorizați.
Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova va continua verificările pe amplasament, pentru a stabili responsabilitățile legale care revin deținătorului. Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU.
Menționăm că, în ultimii doi ani, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova și Comisariatul General au efectuat mai multe controale la Eco Burn SRL, în timpul cărora au fost aplicate sancțiuni, după cum urmează:
– În 2020, au fost realizate 10 controale (dintre care două comune, cu Comisariatul General), care s-au soldat cu 5 amenzi contravenționale, în valoare totală de 280.000 lei. De asemenea, au fost înaintate către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova două propuneri de suspendare a activității operatorului economic.
– În 2021, au fost efectuate 3 controale, în urma cărora a fost aplicată o amendă, în valoare de 100.000 și a fost înaintată o propunere de suspendare a activității.
– Ultimul control al GNM la această societate a fost realizat în data de 04.03.2021, când a fost verificată măsura impusă cu ocazia unui control anterior și a fost ridicată suspendarea autorizației de funcționare, întrucât s-a constatat că societatea a îndeplinit măsura respectivă.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI