Percheziții de amploare în București, la firme fantomă care au vândut măști sanitare

Percheziții de amploare organizate de Poliția Capitalei, într-un dosar în care mai multe firme fantome au fost folosite pentru achiziția de echipamente de protecție. Mai exact aproape 1 milion de măști au fost achiziționate în baza unor documente false, motivând faptul că acestea urmau să ajungă la Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6.

Poliția Capitalei, prin Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pune în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată și cesiune fictivă, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei.

În luna septembrie a anului 2020 au fost înregistrate două dosare penale privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune, prin folosirea de ordine de plată falsificate, cu prilejul achiziționării a 660.000 măști de unica folosință, in valoare de peste 320.000 lei, respectiv 330.000 măști de unica folosință, in valoare de aproximativ 160.000 lei.

Din datele existente a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane s-ar fi folosit de societăți comerciale administrate in drept de persoane de o condiție financiară modestă – firme fantomă – in numele cărora ar fi acționat fiind înregistrate 9 infracțiuni distincte de înșelăciune.

Prejudiciul total cauzat persoanei vătămate este de peste 1.500.000 lei.

Audierile se vor desfășura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 6. Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI