Transalpina se va deschide circulaţiei weekend-ul viitor

Lucrările de curăţare a DN 67C, Transalpina, sunt aproape finalizate, astfel că weekend-ul viitor şoseaua va fi deschisă circulaţiei, integral.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scriosteanu a anunţat că în unele locuri stratul de zăpadă a avut 5 metri şi că a nins până în urmă cu trei săptămâni. La acest sfârşit de săptămână, între Rânca şi Novaci are loc un raliu.

”Transalpina se deschide circulaţiei rutiere weekendul viitor, după finalizarea procedurilor legale. Am fost pe traseul Transalpinei (DN 67C), împreună cu domnul Iulian Popescu – prefectul judeţului Gorj, domnul Ion Iordache – senator de Gorj şi cu domnul Călin Cosmin Petruţ – director DRDP, pentru a verifica starea drumului pe sectorul de drum dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, în urma perioadei de iarnă şi a nămeţilor de zăpadă, care, până acum 2 săptămâni, ajungeau până la 5 metri înălţime”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ionel Scrioşteanu. 

Secretarul de stat a mulţumit responsabililor care s-au ocupat de deszăpezire.

”Ţin să mulţumesc, în mod special, responsabililor care au avut dificila misiune de deszăpezire a Transalpinei, în condiţii extrem de reduse de vizibilitate şi de manevră, având în vedere că a nins până acum 3 săptămâni, şi anume domnului Negucioiu Dragoş – şeful de district şi domnului Popescu Iustin. Transalpina este cea mai înaltă şosea din România şi una dintre cele mai frumoase, ce traversează munţii Parâng de la sud la nord, pe teritoriul judeţelor Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba”, a mai scris Scrioşteanu. 

În acest weekend, pe 10-11 iunie, va avea loc pe Transalpina, în zona Novaci – Rânca o etapă din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, astfel că pe acest sector circulaţia rutieră va fi închisă.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI