Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova

Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Bloomberg, conform Radio Chișinău.

Maia sandu și-a exprimat convingerea că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană până în anul 2030.

Totodată, ea a vorbit despre pericolul din partea Federației Ruse. „Am simțit încercările Rusiei de a ne destabiliza țara și de a ne submina eforturile în constituirea instituțiilor puternice, proceselor democratice și integrarea în UE, care sunt atât de importante pentru noi”, a spus Maia Sandu.

„Secretul soluționării conflictului din regiunea transnistreană este continuarea reformelor economice și lupta cu corupția. Acest lucru va plasa țara cu o populație de 2,6 milioane de oameni – una dintre cele mai sărace din Europa – pe o cale clară de aderare la UE și va arăta locuitorilor din regiune că legăturile cu blocul comunitar, și nu cu Rusia, vor fi benefice pentru viața lor”, a afirmat Maia Sandu, conform Radio Chișinău.

De asemenea, Maia Sandu și-a confirmat intenția de a candida pentru un nou mandat de președinte al țării, „pentru a menține sentimentul pro-european și ieșirea din orbita Moscovei”.

Maia Sandu a fost învestită în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova în 24 decembrie 2020, după ce a câștigat alegerile prezidențiale în 15 noiembrie 2020, când s-a confruntat în turul al doilea cu pro-rusul Igor Dodon.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI