Prognoza meteo: Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol în şase judeţe

Meteorologii menţin informarea de vreme deosebit de rece, cu temperaturi cu 8-12 grade mai mici faţă de cele medii, şi cu ninsori în jumătatea de nord a ţării, până sâmbătă dimineaţă.

În Dobrogea şi estul Munteniei, miercuri este în vigoare un Cod galben de vânt puternic, iar cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei şi Carpaţii Orientali se află sub avertizare Cod galben de ninsori. Pentru judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui şi zona joasă a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău a fost emis Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de miercuri, de la ora 10.00, până sâmbătă, la aceeaşi oră.

În acest interval, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a ţării vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în sudul şi estul ţării, precum şi la munte.

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă miercuri, între orele 10.00 şi 23.00.

”Vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea şi estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h”, a arătat ANM.

Un alt Cod galben, care vizează predominant ninsori şi strat de zăpadă, este în vigoare de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la ora 14.00. În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei şi în Carpaţii Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20…25 l/mp.

Totodată, a fost emis Cod portocaliu de ninsori abundente, viscol şi strat consistent de zăpadă, de miercuri, de la ora 10.00, până joi, la ora 14.00, în unele judeţe din Moldova.

Astfel, în judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui, precum şi în zona joasă a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, va fi viscol şi vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp.

În Bucureşti, de miercuri de la ora 10.00, până sâmbătă, la aceeaşi oră, vremea va fi rece şi în general închisă. Trecător va mai ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de 9…12 grade, iar cele minime de 0…3 grade.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI