Elena Udrea, o nouă încercare de a ieși din închisoare – Procedura invocată de fostul ministru

Nou termen la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru Elena Udrea și Rudel Obreja. Fostul ministru cere desființarea deciziei de condamnare.

Elena Udrea are recurs în casație, luni. În urmă cu două săptămâni, Instanța Supremă a respins o cerere asemănătoare.

Ea se află închisă la Penitenciarul Târgșor, acolo unde execută o pedeapră de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Și Rudel Obreja încearcă aceeași metodă. Fostul președinte al Federației Române de Box are probleme de sănătate și a fost eliberat temporar pentru a se trata de cancer. El a făcut solicitare pentru a-și trata problemele de sănătate în afara țării.

Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, a depus pe rolul instanțelor 4 contestații la executare – 3 înregistrate la Înalta Curte și 1 la Tribunalul București – prin care cere desființarea deciziei de condamnare.

Elena Udrea a depus, din pușcărie, 3 contestații la executare la Înalta Curte, cu numere de dosar aproape consecutive:

  • 1201/1/2022 – dosar cu primul termen la data de 2 august, trimis din nou la repartizare aleatorie în urma unei declarații de abținere. Noul termen: 18 octombrie 2022.
  • 1202/1/2022 – dosar cu un prim termen de judecată la data de 4 iulie, când un judecător s-a abținut, motiv pentru care noul termen de judecată este 19 octombrie 2022.
  • 1205/1/2022 – ajuns, inițial, la judecătorii Oana Burnel, Anca Mădălina Alexandrescu și Dan Andrei Enescu, magistrați care s-au abținut de la judecarea dosarului. Repartizată din nou, aleatoriu, cauza ajunge la alți magistrați, printre care judecătoarea Simona Elena Cîrnaru, care s-a abținut și ea. La a treia repartizare, dosarul ajunge la judecătoarele Francisca Maria Vasile și Leontina Șerban, care se abțin și ele. Cauza a primit un nou termen, pe 10 octombrie 2022.

Elena Udrea a mai depus o contestație la executare pe rolul Tribunalului București, cu numărul de dosar 17109/3/2022. Contestația a fost respinsă pe data de 27 iulie, așa că dosarul a ajuns la Curtea de Apel București, unde, de asemenea, nu a fost acceptată.

Sursa: Realitatea din Justitie

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI