Lucian Bode, clarificări și acuzații grave în scandalul BMW-urilor pentru Poliție: Drulă a semnat caietul de sarcini. Se autodenunță?

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a prezentat, joi, raportul Corpului de Control al Ministerului de Interne tema achiziției celor 600 de BMW-uri, despre care a spus că a trecut prin toate filtrele de legalitate și că ”licitația este corectă”. Bode l-a acuzat pe liderul USR, Cătălin Drulă, că „s-a autodenunțat” atunci când a criticat achiziția pe motiv că specificiațiile din caietul cu dedicație ar fi fost făcute cu dedicație și de ”conspirații la nivel înalt”.

„Corpul de control al MAI a constatat următoarele: necesitatea achiziției este reală și evidentă. Poliția Rutieră are nevoie de mijloace performante. Toată documentația tehnică a fost întocmită, analizată și agreată de către structurile de specialitate ale MAI, MT, primind totdată și girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiții,” a afirmat Lucian Bode.

LICITAȚIA ESTE CORECTĂ, DRULĂ DEZINFORMEAZĂ INTENȚIOANT. CÂT TUPEU SĂ AI?!

Ministrul de Interne a precizat că întregul proces s-a derulat cu respectarea princpiilor de obiectivitate, transparență și legalitate și a trecut prin toate filtrele.

„Avizul de legalitate a fost dat de Autoritatea care supraveghează toate achizițiile din România. Licitația este corectă iar domnul Drulă dezinformează cu bună știință.

La 12 nov 2020 se emite HG 971 prin care se aprobă necesitatea cheltuielilor acestui proiect, semnată de asociatul politic mai nou al dlui Drulă, dl Ludovic Orban, în care veți găsi achiziționarea de 300 autospeciale

25 mai 2021 – Ministerul Transporturilor condus de Drulă aprobă cererea de finanțare, inclusiv detaliile tehnice

Se semnează contractul de finanțare, în baza aprobării dată de Drulă, semnat între Ministerul Transporturilor și IGPR. Ca reprezentant al MT este domnul ministru Drulă și domnul Benone Matei de la IGPR.

Foarte important: anexa 2 a contractului este fișa cu detaliile tehnice, unde vom găsi la pagina 7 capacitatea cilindrică, cutia de viteze, tracțiunea, lungimea, caroseria, culoarea, foarte important – cutie automată 8+1 trepte. Ce spunea dl Drulă acum câteva zile? Că am construit un caiet de sarcini în care am trecut cutie de viteze 8+1 viteze pentru a avantaja pe cineva, în condițiile în care domnul Drulă a semnat acest contract.

Cât tupeu să ai și să acuzi Poliția Română, MAI că au făcut anumite specificații cu dedicație, când nu au făcut altceva decât să preia specificațiile din proiectul tehnic semnat?!

Pe 8 iulie, MT anunță public semnarea contractului, în care se enumeră și achiziționarea celor 300 de autospeciale de poliție.

După semnare, MT informează ministerul Fondurilor Europene, așadar contractul ajunge și la dl Cristian Ghinea, inclusiv cu specificațiile tehnice.”

SUNT ACUZAȚII GRAVE, SĂ ÎNȚELEG CĂ DRULĂ SE AUTODENUNȚĂ? VOI SESIZA DNA

„Putem vorbi mult despre ipocrizie, rea voință, pierderi de memorie, inclusiv despre înțelepciunea zicalei „dacă tăceai filosof rămâneai”.

Singurul aspect care ne interesează la MAI e dezinformarea. Mă aflu în fața dvs să combat această dezinformare cu argumente.

Fostul ministru Drulă face acuzații grave, cu atac la persoane, vorbind despre acte semnate de dânsul. Ar fi de râs dacă nu ar fi plâns. Cere să se sesizeze DNA. Este evident pentru toți că domnul Drulă nu a uitat ce a semnat. A sperat însă că am uitat noi toți, ceilalți. Ce să înțelegem, că domnul Drulă se autodenunță?”, s-a întrebat ministrul Bode.

„Dl. Drulă sesizează OLAF, în condițiile în care aceste specificații au fost pe masa lui și a lui Ghinea.

Întreaga documentație o vom pune la dispoziția tuturor instituțiilor competente.

S-a gândit ce o să spună procurorilor când va fi întrebat cum și de ce a semnat acele speficicații pe care le numește cu dedicație”, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Scandalul Blue Air. PSD: „Drulă știa din 2021 că Blue Air moare, dar nu le-a spus nimic românilor” (DOCUMENT)

Cătălin Drulă, cel mai neperformant ministru, încă o palmă dată cetățenilor

Nu este prima dată când fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a întors privirea de la nevoile cetățenilor și lansează atacuri nefondate.  Recent, acesta a lansat un atac josnic la adresa modificărilor propuse la OUG care reglementează schema de plafonare și compensare din energie, astfel încât să vizeze biserici, farmacii și Metrorex. Propunerea nu a fost pe placul useristului Cătălin Drulă, care a calificat-o drept „Festival al bătăii de joc”.

Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru. Neomarxiștii energetici vor să închidă bisericile cu facturile uriașe

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI