Grevă spontană la STB – Niciun autobuz, tramvai sau troleibuz nu circulă, joi dimineață

Conducerea STB informează, printr-un comunicat, că mai multe vehicule din parcul STB sunt blocate de sindicaliști în depouri și cere scuze bucureștenilor.

Ca urmare a protestului ilegal al unor salariați din cadrul STB SA la îndemnul reprezentanților Sindicatului Reprezentativ, călătorii din zona metropolitană se găsesc în imposibilitatea de a utiliza pe durata grevei titlurile de călătorie achiziționate, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri și autobaze.

Menționăm faptul că întreruperea lucrului este o acțiune ilegală și nu se vor plăti orele nelucrate salariaților implicați. De asemenea, STB SA se va adresa instanței pentru a declara greva ilegală și pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a asigura continuitatea serviciului public de transport, făra a afecta călătorii în deplasările lor, STB SA a transmis o solicitare către TPBI, pentru ca în conformitate cu Contractul de delegare, să dispună, în măsura posibilităților, înlocuirea vehiculelor STB SA care nu sunt prezente pe linii conform programării, cu altele disponibile la ceilalți operatori de transport din zona metropolitană.

Pe această cale, ne cerem scuze pentru inconveniențele create și asigurăm bucureștenii că STB SA depune toate eforturile legale pentru a relua activitatea conform graficului de transport.”

A început activitatea de protest în cele 15 locatii: 

1. Depoul Bujoreni
2. Autobaza și depoul Giurgiului
3. Autobaza Militari
4. Autobaza Obregia
5. Depoul si autobaza Titan
6. Depou Alexandriei
7. Autobaza Ferentari
8. Depou Troleibuze Vatra Luminoasa
9. Depou Bucureștii Noi
10. Depou Colentina
11. Autobaza Nordului
12. Depoul Dudesti
13. Depou Victoria
14. Autobaza Floreasca
15. Depoul troleibuze Berceni

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI