PNL a flexibilizat mandatul: Negocieri cu toate partidele – Cîțu: „Suntem gata să rezolvăm această CRIZĂ”

PNL a votat, marți seară, în ședința BPN de la Parlament pentru a flexibiliza mandatul negocierilor astfel încât liberalii să accepte intrarea USR sau PSD la guvernare. Florin Cîțu spune că PNL vrea să rezolve criza.

„Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat propunerea de flexibilizare a mandatului pentru negocieri cu forţele democratice din Parlament, iar echipa de negociere este condusă de preşedintele partidului şi este formată din cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general. Au fost două abțineri”, a spus Florin Cîțu, după ședință.

„Celelalte partide nu au flexibilizat nimic până acum, au rămas cantonate în pozițiile lor. Trebuie să rezolvăm această criză. Noi suntem gata să rezolvăm această criză. Să știți că de când nu mai este Ludovic Orban la conducere, deciziile se iau în partid”, a mai spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă se consideră vinovat de criză, Cîțu a răspuns: „Am fost ales, dacă se dorește o terapie de grup este binevenită. Criza politică a fost… avem un partid care a plecat de la guvenare, care a semnat o moțiune cu AUR. PNL a fost la guvernare și guvernează”.

Referitor la o alegere între USR și PSD, Florin Cîțu a spus: „Mandatul e foarte clar, discutăm și cu USR și cu PSD. Sunt peste tot probleme, ce e important e că vrem, suntem gata să rezolvăm această criză. Tot PNL face un pas înainte, ia o decizie de a flexibiliza și de a discuta. Vom reveni în BPN și în funcție de ce se negociază se va lua o decizie. Nu avem o discuție despre premier. Azi am flexibilizat două decizii. La negocieri vom merge ca premierul să fie al PNL, după care vom discuta detalii”.

„PNL merge la aceste negocieri și spune că vrea să facă guvernare cu premier liberal. Nu vom modifica nimic din ce am susținut, o guvernare liberală. M-am asigurat că în PNRR sunt incluse reformele. Cine încearcă să modifice o virgulă în PNRR înseamnă că nu vom lua acești bani. Nu vom devia de la obiectivele noastre de a avea o Românie modernă, cu partid european”, a mai spus președintele PNL.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI