Se anunță vremuri grele! Secția de chirurgie IV din Spitalul Universitar de Urgență București a fost transformată în secție ATI pentru bolnavii de COVID 19. Fostul manager, Adriana Nica, a intrat în concediu medical după ce a aflat că va fi detașată în prima linie de luptă cu pandemia de la Spitalul Matei Balș

E#XCLUSIV! Celebra Secție Chirurgie IV a Spitalului Universitar de Urgență București (Spitalul Municipal) a fost transformată de urgență în secție COVID. În locul celor 58 de paturi care deserveau pacienții din chirurgie, acum sunt 20 de paturi ATI și 25 de paturi pentru pozitivi. Saloanele secției IV au fost alese pentru transformare deoarece beneficiază de instalații de oxigen moderne. Aici vor putea fi tratate atât cazurile grave care necesită intubarea și ventilație cât și cele mai ușoare unde pacienții sunt monitorizați și primesc aport de oxigen pe mască. Chirurgii secției au fost mutați pe Secția II Chirurgie, aflată tot pe etajul 7 al spitalului.

Prof.Sorin Oprescu

Secția Chirurgie IV este celebră deoarece mai este cunoscută și ca „Secția lui Oprescu”. Profesorul Sorin Oprescu a fost șef de secție aici atât înainte de a deține funcții politice cât și după ce nu a mai fost Primar General al Capitalei. Oprescu a ocupat funcția de șef de secție interimar, prin mandat reînnoit din an în an de către concubina sa care era și manager al spitalului, Adriana Nica, începând cu anul 2016. El a fost demis din funcție anul trecut, în plină pandemie, după ce a fost filmat încălcând restricțiile impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii bolilor. Mai exact a ținut o ședință de gardă pe secție cu un număr mult mai mare decât cel permis, ședință la care unii participanți nu au purtat mască. Instanța a decis repunerea sa în drepturi pe motiv de „răzbunare”, însă între timp profesorului Oprescu i-a expirat mandatul de management iar conducerea SUUB nu i-a mai prelungit numirea. Cu toate că mai are mai puțin de 2 luni până la vârsta de 70 de ani, vârstă la care nu mai poate ocupa legal funcții de conducere în spital, Sorin Oprescu face presiuni pentru a reveni pe funcția de șef de secție. El și-a păstrat atât biroul cât și pe Mioara, secretara sa, cu acceptul conducerii spitalului. Însă zilele astea a izbucnit un nou scandal între conducerea SUUB și Sorin Oprescu. Din cauza transformării secției de chirurgie în secție ATI COVID, lui Oprescu i s-a cerut să elibereze biroul însă acesta a refuzat să își ia lucrurile și să se mute împreună cu ceilalți chirurgi, pe Secția II. Conflictul este în plină desfășurare la această oră, profesorul fiind somat oficial să părăsească biroul.

Adriana Nica, medic ATI și fost manager SUUB

Între timp și Adriana Nica, fost manager al SUUB și concubina profesorului Oprescu, a devenit protagonista unei situații delicate. Ea a primit, vineri, ordin de detașare la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, la secția ATI COVID, unde este un deficit de medici specializați ATI. Adriana Nica nu s-a prezentat luni la noul loc de muncă, anunțând că a intrat în concediu medical. Conform surselor din SUUB, se va constitui o comisie care să verifice veridicitatea motivelor care au stat la baza concediului medical iar dacă se va constata că este vorba doar despre o strategie de a evita detașarea, Adriana Nica va fi anchetată pentru neprezentarea la post în timp de pandemie.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI