COCON îi strică planurile lui Florin Cîțu: Ludovic Orban nu poate fi exclus din partid până la alegerile interne

Amenințările cu excluderea din partid, directe sau voalate, ale lui Florin Cîțu la adresa lui Ludovic Orban, nu pot fi puse în aplicare până la alegerile interne din PNL ce vor avea loc pe data de 25 septembrie. Acest lucru este stipulat negru pe alb în Decizia nr 4 din 08 Iunie a Comisiei de Organizare a Congresului, celebra COCON, instituție condusă de Theodor Stolojan.

Astfel, conform articolului 2 din Decizi COCON, „în perioada desfășurării alegerilor de la toate nivelurile, se interzic radierile, transferurile sau excluderile membrilor din baza de date, cu excepția Art.22, pct.2, lit e-i”. Excepțiile stipulate de Art 22 din Statutul PNL se referă la deces, condamnare penală definitivă pentru fapte cu intenție sau pentru corupție sau dacă există o hotărâre judecătorească definitivă cu privire la calitatea de colaborator al fostei Securități. Decizia este semnată de Președintele COCON, Theodor Stolojan.

În aceste condiții, amenințările lansate de Florin Cîțu la adresa președintelui PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, dar și la adresa unor parlamentari PNL, nu sunt decât metode de intimidare. Cîțu a lansat amenințările la adresa lui Orban pentru a-l determina pe acesta să nu își exercite atribuțiile constituționale de Președinte al Camerei Deputaților și să nu pună pe ordinea de zi a Parlamentului citirea moțiunii de cenzură depusă de USR Plus și AUR. Amenințările îi vizează și pe parlamentarii PNL care vor asigura cvorumul la ședința de citire a moțiunii de cenzură. De asemenea Florin Cîțu încearcă să-și asigure locul de președinte PNL și în cazul în care moțiunea de cenzură trece și el nu mai rămâne Prim ministru. Prin eliminarea lui Orban din partid, Cîțu ar rămâne unic candidat la alegerile interne din 25 Septembrie și ar ajunge președinte PNL fără concurență.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI