La data de 4 Iunie 1920 puterile învingătoare din Primul Război Mondial pe de-o parte, și Ungaria pe de altă parte, au semnat tratatul Europei moderne. În urma Tratatului semnat de 16 state, printre care și România, a fost recunoscută unirea Transilvaniei cu Patria Mamă și consfințirea României Mari, așa cum fusese stabilită la 1 Decembrie 1918.
Tratatul a reprezentat și o recunoaștere a idealurilor revoluționarilor maghiari de la 1848 care au luptat împotriva Dublei Monarhii austro-ungare.
Tratatul de Pace de la Trianon a fost semnat la 4 iunie 1920 de Franța, Marea Britanie, Italia, Statele Unite, Japonia, România, Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor, Cehoslovacia și alte nouă state – pe de o parte – și de Ungaria, pe de altă parte, aceasta fiind reprezentată de Agost Benárd și Alfréd Drasche-Lázár. Din partea României Tratatul a fost semnat de dr. Ion Cantacuzino, ministru de stat și Nicolae Titulescu, fost ministru.
Ziua de astăzi este la fel de importantă pentru istoria României și a Ungariei precum a fost ziua de 1 Decembrie 1918, Ziua Marii Uniri, și ar putea fi sărbătorită ca zi națională în ambele state.