Useristul Claudiu Năsui visează să schimbe cursul Salrom spre înalta performanță, așa că își caută cârmaci

Cu toate că Societatea Națională a Sării, Salrom SA, a terminat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 251,2 milioane lei și un profit net de 11,4 milioane lei, ministrul economiei, Claudiu Năsui de la USR, l-a dat afară pe fostul director general al companiei și acum caută unul nou. Năsui a schimbat mai întâi membrii Consiliului de Administrație iar acum vrea și un nou director general care să îi realizeze visul. Cei care cred că prezenta știre este una poetică, plină de metaforă, se înșeală. De fapt chiar așa sună anunțul de recrutare al Salrom SA. 

Lăsând gluma, anunțul de recrutare pentru CEO-ului Salrom nu respectă formatul unui anunț de angajare pentru o companie de stat de interes național și nici criteriile OUG 109/2011. Nu se specifică nici termenul pentru care se face angajarea și nici obiectivele companiei.

Năsui s-a lăudat că a schimbat membrii Consiliului de Administrație în urma unei selecției de CV-uri și a ales ce e mai bun pentru Salrom. Astfel, pe lângă un profesor universitar și o expertă în audit financiar, ministrul economiei a mai numit  un cetățean, Dragoș Mihai Oancea, a cărui experiență se zbate între funcții de manager resurse umane, operator logistic la Carrefour, agent de publicitate reclame responsabil cu vânzarea de reviste în București și Prahova, șef secție cosmetice sau recrutor internațional. Cei trei, care au primit un mandat provizoriu de 4 luni, vor decide cine va fi cârmaciul care va duce la realizarea visului companiei de stat, specializată în exploatarea minelor de sare. 

Ținând cont de informațiile aduse în spațiul public de către presă, în special în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel de la Realitatea Plus, unde un fost judecător a povestit de ce l-a condamnat pentru trădare pe tatăl ministrului Năsui după ce acesta a fugit în SUA cu documente și secrete industriale și cum a revenit acesta în România după 1990 în calitate de mare om de afaceri, nu este exclus, ca după numire noului director general, să avem surpriza ca Societatea Națională a Sării SA să se privatizeze în interesul unor investitori strategici.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI