Federația sindicală Cultură și Mass-Media, FAIR-MediaSind din România, a fost aleasă în conducerea Federației Internaționale a  Muzicienilor

Congresul Mondial al Federației Internaționale a Muzicienilor -FIM, ajuns la a 22-a ediție, a avut loc în format online în două etape, în perioadele 20-21mai și 25-26 mai 2021. Cu această ocazie s-a stabilit strategia și prioritățile privind sprijinirea lucrătorilor din cea mai mare organizație din lume a artiștilor muzicieni.

Principalele teme dezbătute au fost Dreptul inalienabil la libertatea de asociere, securitate socială pentru lucrătorii din sectorul creativ și cultural, îmbunătățirea protecției sociale pentru artiștii muzicieni, Educația muzicală pentru toți încă de la o vârstă fragedă, încurajarea și asistență în organizarea muzicienilor, indiferent dacă sunt angajați sau independenți, în sindicate, protejarea muzicienilor profesionisti împotriva utilizării ilicite a concertelor lor înregistrate, transparența și accesul la informații.

John F. Smith, președintele FIM

În funcția de Președinte al FIM a fost reales instrumentistul tuba britanic John  F. Smith, iar în funcția de secretar general Benoit Machuel, violonist și gambist francez aflat în funcție din 2002.  Federația Cultură și Mass-Media FAIR-Mediasind din România a fost aleasă ca membru în Comitetul Executiv al FIM. “FAIR-MediaSind este onorată să facă parte din Comitetul Executiv al Federației Internaționale a Muzicienilor  pentru al doilea mandat consecutiv. Acest nou mandat reprezintă o recunoastere a implicării federației noastre în acțiunile sindicale mondiale pentru apărarea drepturilor muzicienilor din România și din întreaga lume. De asemenea, prezenta noastră în Comitetul Executiv al FIM reprezintă și asumarea unei noi responsabilități în promovarea și reprezentarea intereselor colegilor nostri din întreaga lume, pentru următorii ani. FAIR-MediaSind continuă parcursul luptei sindicale alaturi de FIM cu toate forțele, cu determinare și încredere!” – a declarat Leonard Octavian Pădureț, președintele FAIR-MediaSind.

Leonard Octavian Pădureț, președintele FAIR-MediaSind

Înființată în anul 1948, Federația Internațională a Muzicienilor este organizația internațională a sindicatelor muzicienilor și a organizațiilor reprezentative echivalente. Are în componență 70 de organizații afiliate din 60 de țări reprezentând vocea muzicienilor din întreaga lume. FIM are o relație permanentă cu principalele organizații interguvernamentale precum UNESCO, OIM, OMPI. Acesta este recunoscut și consultat de Consiliul Europei, Comisia Europeană și Parlamentul European.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI