EXCLUSIV! După 7 ani de tergiversări, a fost schimbat completul de judecată și a repornit celebrul proces dintre Primăria Capitalei și consilierii generali pentru recuperarea sumei plătite lui Costică Constanda drept compensație pentru Parcul Bordei

EXCLUSIV!

Timp de 7 ani de la momentul în care fostul Primar General al Capitalei Sorin Oprescu i-a dat în judecată pe cei 120 de consilieri generali acuzați de acesta că ar fi vinovați pentru că au refuzat să-i dea lui Costică Constanda PUZ-ul pentru a construi în Parcul Bordei, procesul a bătut pasul pe loc. În tot acest timp nu a existat procedură completă și niciuna dintre părți nu a reușit să studieze dosarul.

Ieri, însă, odată cu înlocuirea completului de judecată de la secția a V-a Civil a Tribunalului București, dosarul 23059/3/2014 a fost adus pentru prima dată în sala de ședință și a putut fi văzut fizic de părțile implicate. Dar, se pare că președinta completului de judecată, judecătoarea Aurora Maria Burtescu, nu este mulțumită că i-a fost repartizat acest dosar. Mai întâi s-a plâns că a stat 5 ore să citească dosarul și nu a înțeles nimic, apoi că a găsit 90 de întâmpinări depuse la dosar și actele sunt așezate vraiște. Din această cauză a apelat la avocații primăriei Capitalei, care au rămas aceiași din vremea primăriței Gabriela Firea chiar dacă noul primar general Nicușor Dan s-a arătat nemulțumit de faptul că în Primăria capitalei există o armată de juriști, în timp ce Firea ar fi apelat nejustificat la resurse externe plătite cu milioane de euro să o ajute să aranjeze documentele din dosar și să-i facă un rezumat al dosarului. Acest lucru a stârnit nemulțumirea avocaților pârâților care consideră imixtiune în actul de justiție faptul ca o parte în proces este solicitată  să ajute instanța în înțelegerea unei cauze aflate în judecată. De asemenea, pentru întrunirea procedurii, președinta de ședință a hotârât să numească curator care să reprezinte persoanele din dosar, decedate între timp, astfel ca judecata să poată începe procedural.

Următorul termen este 15 septembrie și până atunci judecătoarea Burtescu le-a promis avocaților părților implicate că vor putea studia dosarul, pentru prima dată după 7 ani acest dosar devenind public.

După cum se știe, Costică Constanda a obținut despăgubiri de la primăria Capitalei în valoare de 115 milioane de euro, bani încasați efectiv de acesta în vremea Gabrielei Firea, în urma unui proces început în 2014, proces în care primarul de atunci, Sorin Oprescu, i-a chemat în garanție pe toți cei 120 de consilieri generali care s-au perindat în acea perioadă în Consiliul General. Din listă fac parte nume celebre precum Ludovic Orban, Cristian Bușoi, Pompiliu Budulan, Aurelian Bădulescu, Răzvan Murgeanu, Cristina Țapardel, Mircea Valentin etc

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI