Japonia va testa zilnic pentru Covid-19 toţi sportivii participanţi la JO de la Tokyo

Guvernul japonez a aprobat miercuri o politică vizând testarea zilnică pentru Covid-19 a tuturor sportivilor care vor lua parte la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează agenţia Kyodo.

În cadrul eforturilor vizând îmbunătăţirea siguranţei JO 2020, pe fondul pandemie de coronavirus, oficialii niponi au convenit asupra acestei politici, cu câteva ore înaintea unei reuniuni online la nivel înalt, cu responsabilii Comitetului Internaţional Olimpic şi alţi organizatori.

Alte măsuri anti-virus la Jocurile Olimpice, care se vor deschide în mai puţin de trei luni, aprobate în cadrul unei şedinţe desfăşurate la biroul premierului nipon includ obligativitatea ca sportivii şi personalul din străinătate să fie testaţi pentru Covid-19 de două ori într-un interval de 96 de ore de la plecarea din ţările respective.

La întrevederea online, în cursul căreia preşedintele CIO, Thomas Bach, şi reprezentanţii celorlalte organizaţii care vor lua parte, o problemă majoră care va fi discutată este aceea a numărului maxim de spectatori japonezi care vor putea asista la întreceri, după decizia din luna martie ca Jocurile Olimpice şi Paralimpice să se desfăşoare fără spectatori veniţi din străinătate.

Miercuri, organizatorii vor lansa o versiune actualizată a „playbook-urilor” lor pentru sportivi, cu reguli pe care aceştia trebuie sa le respecte în timpul Jocurilor.

Organizatorii au subliniat importanţa testării frecvente a sportivilor şi oficialilor, pentru ca infectările cu Covid-19 să poată fi detectate într-un stadiu incipient şi pentru a împiedica transformarea Jocurilor într-un eveniment super-propagator al virusului.

Cu toate acestea, unii experţi medicali şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice în acest moment, în care variantele extrem de contagioase ale virusului se răspândesc în multe ţări şi când presiunea asupra sistemului medical a crescut.

Miercuri, un înalt oficial al executivului japonez a declarat ca guvernul ţării sale va asigura aproximativ 30 de spitale capabile să primească sportivi şi oficiali în timpul Jocurilor Olimpice.

Autorităţile nipone au declarat starea de urgenţă la Tokyo şi în mai multe prefecturi, până la 11 mai, din cauza creşterii recente a infectărilor cu Covid-19, potrivit Agerpres. Capitala Japoniei a confirmat miercuri 925 de cazuri de Covid-19, cel mai mare număr începând din 28 ianuarie.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI