GOOGLE DEZVOLTĂ O NOUĂ GENERAȚIE DE INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ

Multe dintre cele mai recente tehnologii AI ale Google vor fi inițial limitate la grupurile de testare și la abonații care plătesc pentru Gemini Advanced, dar unele caracteristici vor fi disponibile prin intermediul motorului său de căutare și al aplicațiilor sale mobile.

Google a dezvăluit miercuri, 12 decembrie, că dezvoltă o nouă generație de inteligență artificială (AI) concepută pentru a aborda o mare parte din munca oamenilor.

Următoarea generație de inteligență artificială a Google este inclusă în Gemini, care a fost prezentată în urmă cu un an.

Google prezintă Gemini 2.0 drept o rampă de lansare pentru agenții AI construiți, printre altele, ca să interpreteze imagini afișate prin intermediul unui smartphone, să facă o serie de sarcini plictisitoare, să ajute jucătorii de jocuri video să elaboreze strategii și chiar să facă față sarcinii de a efectua căutări online.

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a prezis într-o postare pe blog că tehnologia conținută în Gemini 2.0 va „înțelege mai multe despre lumea din jurul tău, va gândi cu mai mulți pași înainte și va lua măsuri în numele tău, cu supravegherea ta”.

Acesta este un obiectiv similar urmărit de rivali precum OpenAI, creatorul ChatGPT, și de companii puternice din domeniu precum Microsoft, cu o varietate de instrumente similare pe software-ul său Windows.

Caracteristici disponibile

Multe dintre cele mai recente tehnologii AI ale Google vor fi inițial limitate la grupurile de testare și la abonații care plătesc pentru Gemini Advanced, dar unele caracteristici vor fi disponibile prin intermediul motorului său de căutare și al aplicațiilor sale mobile.

Google plănuiește lansări mai ample anul viitor, care vor include apariția tehnologiei în gama sa de produse gratuite, inclusiv browserul Chrome, hărțile digitale și YouTube.

Pe lângă încercarea de a eclipsa OpenAI și alte startup-uri ambițioase, Google încearcă, totodată, să rămână cu un pas înaintea Apple, care începe să integreze inteligența artificială în cele mai recente iPhone-uri și alte dispozitive ale sale.

Google, probleme cu Departamentul de Justiție al SUA

Progresele vin chiar în timp ce Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii încearcă să desființeze compania tehnologică pentru a preveni alte practici abuzive ale motorului său de căutare dominant, care a fost declarat monopol ilegal de un judecător federal la începutul acestui an, ca parte a unui caz antitrust istoric, potrivit euronews.com.

Dacă Departamentul de Justiție al SUA va reuși, Google va fi obligat să vândă sau să desprindă Chrome ca parte a pedepsei pentru utilizarea motorului său de căutare în moduri care au înăbușit concurența și potențialul de inovare.

Google a ridiculizat propunerea Departamentului de Justiție, pe care a calificat-o drept „prea largă”, și a promis că va rezista oricărei încercări de destrămare a companiei în timpul audierilor în instanța federală, programate să înceapă în Washington DC în primăvara anului viitor.

Chiar dacă aceste proceduri vor culmina cu un ordin judecătoresc care va impune destrămarea, Google ar putea face apel într-un proces care ar putea dura ani de zile, în timp ce își va continua expansiunea în domeniul inteligenței artificiale.

„Abia aștept să văd ce aduce această nouă eră”, a scris Pichai în postarea sa de pe blog, semnalând că societatea nu crede că va fi descurajată de autoritățile de reglementare.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI