ONU: NIVELUL FOAMETEI ÎN LUME RĂMÂNE EXTREM DE RIDICAT

ONU a avertizat miercuri că nivelul foametei în lume a rămas extrem de ridicat şi nu va putea fi atins până la finalul acestui deceniu obiectivul eradicării insecurităţii alimentare şi al malnutriţiei.

Nivelul foametei în lume rămâne extrem de ridicat, iar obiectivul eradicării insecurităţii alimentare şi malnutriţiei nu va putea fi atins până la sfârșitul acestui deceniu, a avertizat miercuri, 24 iulie, Organizația Națiunilor Unite (ONU).

Anul trecut, 733 de milioane de oameni din lume au suferit de foamete, ceea ce înseamnă unul din 11 oameni la nivel mondial. În Africa, un om din cinci a suferit de foamete.

În plus, malnutriţia este exact cum era în urmă cu 15 ani, iar între anii 2019 şi 2023 s-a accentuat în Africa, la fel ca inaniția.

Printre motivele enumerate de ONU se numără: războaie, schimbări climatice, scumpirea alimentelor, lipsa accesului la o dietă sănătoasă, notează BBC conform Rador Radio România și Radio România Actualități.

Foametea din Sudan ar putea deveni cea mai gravă din ultimii 40 de ani

Foametea cu care se confruntă Sudanul ar putea deveni cea mai gravă din lume după cea înregistrată în Etiopia în ultimii 40 de ani, în timp ce livrările de ajutoare continuă să fie blocate de armatele beligerante. Avertismentul a fost făcut de oficiali americani.

De altfel, Sudanul este deja scena celei mai grave crize umanitare din lume și se îndreaptă către a deveni un dezastru umanitar de proporții istorice, cu mult mai puțină acoperire mediatică și preocupare globală. Un apel umanitar al ONU pentru această țară a primit doar 16% din fondurile de care are nevoie.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI