Lufthansa prelungește suspendarea zborurilor către Teheran

Tensiunile dintre Israel și Iran au escaladat, după amenințările de răzbunare pentru atacul aerian din 1 aprilie.

O companie aeriană germană a hotărât să prelungească suspendarea zborurilor către Teheran, iar Rusia a recomandat joi ca cetățenii săi să nu călătorească în Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor dintre Iran și Israel după un atac în Siria.

Iranul a anunțat că se va răzbuna după atacul aerian din 1 aprilie asupra ambasadei sale din Damasc, în care au fost uciși un general iranian de rang înalt și alți șase ofițeri militari iranieni, ducând la escaladarea tensiunilor în regiune.

În acest context, ministerul rus de Externe a recomandat cetățenilor ruși să nu călătorească în Orientul Mijlociu, în special în Israel, Liban și teritoriile palestiniene.

„Recomandăm cu tărie cetățenilor ruși să se abțină de la călătorii în regiune, în special în Israel, Liban și teritoriile palestiniene, cu excepția cazurilor de extremă necesitate”, a declarat acesta.

„Situația tensionată din regiunea Orientului Mijlociu persistă”, a precizat ministerul de externe, care a emis pentru prima dată astfel de recomandări de călătorie în octombrie, când i-a îndemnat pe ruși să nu viziteze Israelul și teritoriile palestiniene după ce Hamas a atacat Israelul.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI