Data la care românii vor primi tichetele pentru masa de Paște 2024

Mai multe categorii de români vor beneficia de tichete pentru masa de Paște, oferite de statul român. A fost anunțată data la care acestea vor fi livrate.

Cererile pentru tichetele acordate de stat pentru masa de Paște au avut ca termen de depunere 10 aprilie 2024, la sediul Direcției Publice de Protecție Socială.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să aibă venituri modeste și să completeze o cerere standardizată, prezentând actul de identitate și alte documente justificative privind veniturile lor.

Vești bune pentru românii cu venituri mici. Noi tichete sociale vor fi disponibile din partea statului. Cine se încadrează

Distribuirea tichetelor sociale va fi realizată de Poșta Română începând cu data de 18 aprilie 2024 și se estimează că până la data de 26 aprilie 2024 acestea vor ajunge la toți cei îndreptățiți. Suma acordată de stat poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare, fiind o măsură menită să ofere sprijin în perioada sărbătorilor de Paște.

Tichetele vor fi distribuite către mai multe categorii de persoane, printre care se numără cetățenii cu venit minim de incluziune, persoanele cu handicap, pensionarii cu venituri mici și cei fără venit declarat, cu vârsta peste 60 de ani.

Persoanele care beneficiază de tichetele pentru masa de Paște
– cetățenii români cu venit minim de incluziune, conform Legii 196/2016;

– persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu;

– pensionari care dispun de venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei;

– pensionari cu un venit sub sau egal pensiei sociale minime, determinată conform legislației;

– persoane cu venituri nete situate între 1.282 și 1.450 de lei;

– indivizii cu vârsta peste 60 de ani care nu au nicio sursă de venit declarată.

Fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet, iar sumele diferă în funcție de bugetul fiecărui județ, putând varia între 70 și 150 de lei sau să nu fie acordate deloc.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI