A mai rămas o lună până când se distribuie deciziile de recalculare

A mai rămas o lună până când pensionarii din țara noastră primesc deciziile de recalculare în funcție de noua formulă. Toate dosarele de pensii vor fi recalculate imediat ce etapele de digitalizare și evaluare vor fi finalizate, iar la jumătatea lunii august Casa de Pensii va livra banii pentru majorări către bănci și Poșta Română. Între timp, șeful Casei de Pensii a anunțat și cine nu primește bani.

Casa Națională de Pensii a semnat contractul pentru sistemul informatic, iar acum etapa de recalculare a tuturor dosarelor poate să înceapă numai că trebuie finalizată etapa de evaluare și digitalizare a dosarelor de pensii. 

La nivel național au fost evaluate peste 97% dintre dosare. Au rămas, în acest moment, dosarele cele mai grele, cu foarte multe documente. Acestea urmează, de asemenea, să fie digitalizate. 

Din mai, pensionarii vor începe să primească aceste decizii de recalculare și vor vedea care este numărul de puncte în funcție de noua formulă de clacul inclusă în noua lege. 

Ministrul Muncii a explicat cum se poate realiza cumulul pensiei cu salariul. Vești de ultimă oră – VIDEO

Această livrare a noilor decizii de recalculare va fi finalizată până la finalul lui august, urmân ca în septembrie pensionarii să primească pensiile recalculate. 

La jumătatea lunii august, Casa de Pensii va livra banii către Poșta Română și către bănci astfel încât în septembrie să fie plătite noile pensii majorate. 

Important de reținut este faptul că nu toți românii vor beneficia de a doua majorare. Spre exemplu, cei care au stagii minime de cotizare vor rămâne cu pensia din prezent. 

Știm, de asemenea, că cei care au muncit mai puțin de 25 de ani nu primesc puncte de stabilitate. Spre exemplu, un român ce are un stagiu de cotizare de 18 ani în acest moment va rămâne cu aceeași pensie. La fel se va întâmpla și cu un român care are stagiul minim de cotizare de 15 ani.

CINE PIERDE BANI DUPĂ RECALCULARE ÎN FUNCȚIE DE STAGIUL DE COTIZARE

– românii cu stagii mai mici de 25 de ani nu primesc puncte de stabilitate
– un român cu un stagiu contributiv de 18 ani nu primește a doua majorare
– cei care nu au un stagiu mai mare de 15 ani rămân cu indemnizația socială
– printre românii cu pensia înghețată sunt și cei care primesc pensia minimă (1.281 de lei)

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI