Răsfăț bugetar: angajații la stat vor avea o minivacanță de 6 zile de Paște și Ziua Muncii

Anul acesta, cu ocazia Sărbătorii Pascale și a Zilei Muncii, bugetarii  se vor delecta cu o minivacanță generoasă, care se va întinde pe o săptămână. 

Majoritatea angajaților care lucrează la stat vor avea o minivacanță de 6 zile în perioada 1 mai – 6 mai 2024, de Ziua Muncii și de Paște.

Ziua Muncii şi Vinerea Mare sunt deja declarate zile libere pentru angajaţii la stat în Codul Muncii. În acest an, Vinerea Mare cade în ziua de 3 mai, iar Învierea pe 5 mai. Mai mult, decembrie, Guvernul a decis ca și ziua de 2 mai să fie zi liberă pentru angajații la stat.

Prin urmare, bugetarii se numără încă o dată printre angajații privilegiați din România bucurându-se de vacanțe prelungite.

Românii cheltuiesc peste o treime din bani alimente. Date oficiale de la INS

Mai mult, în 2024 va mai exista o minivacanță în luna august. Data de 16 august pică într-o zi de vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi. Aceste două zile libere împreună cu weekendul care urmează acestora, va însemna pentru bugetari o minivacanță de 4 zile.

Și, ca și cum acestea nu ar fi de ajuns, angajații la stat vor beneficia de încă o minivacanță, de Crăciun: În condițiile în care Crăciunul (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia, Guvernul va decide ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă pentru bugetari, rezultând altă minivacanță de 5 zile.

În total, în 2024, angajații au 17 zile libere legale.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI