Grupare specializată în falsificarea semnăturilor medicilor pentru permise auto, destructurată

O anchetă desfășurată de autorități a condus la arestarea preventivă a cinci persoane, acuzate de falsificarea semnăturilor medicilor specialiști de pe fișele necesare obținerii sau reînnoirii permisului de conducere auto. Informația a fost făcută publică vineri, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit unui comunicat al PTB transmis AGERPRES, miercuri, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi lucrători de poliţie judiciară din cadrul DGPMB Poliţia Sectorului 4 – Serviciul de Investigaţii Criminale au pus în executare 12 autorizaţii de percheziţie domiciliară, fiind ulterior pusă în mişcare acţiunea penală împotriva a opt persoane şi o societate comercială – clinică medicală autorizată pentru efectuarea examinărilor medicale necesare eliberării fişei medicale auto, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată.

„S-a reţinut că, în perioada 16 august 2023 – 18 ianuarie 2024, inculpaţii, cu sprijinul funcţional şi material al persoanei juridice, prin intermediul căreia au creat aparenţa de legalitate a activităţii desfăşurate, au constituit un grup organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor menţionate anterior, în legătură cu procesul de eliberare a fişelor medicale grupa I şi II pentru persoane care solicitau obţinerea/reînnoirea permisului de conducere auto”, se precizează în comunicat.

În concret, se explică în comunicat, membrii grupului ar fi organizat un amplu proces de falsificare a fişelor medicale, prin contrafacerea semnăturii medicilor de la specialităţile necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat. Prin această modalitate, înscrisurile oficiale în discuţie erau eliberate cu calificativul „apt”, fără ca beneficiarii acestora să fi fost supuşi unui control medical real.

„Joi, urmare a propunerii formulate de către procurori, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui număr de cinci persoane, respectiv luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de alte trei. În acelaşi context procesual, faţă de persoana juridică menţionată a fost luată măsura preventivă a interzicerii pentru o perioadă de 60 de zile a desfăşurării activităţilor de natura celor cu ocazia cărora au fost comise infracţiunile”, a transmis Parchetul. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI