Vremea 21 ianuarie. Prognoza actualizată

Astazi, vremea va fi rece, geroasã dimineaţa, local în centru, sud şi est. Cerul va fi variabil la senin, temporar cu unele înnorãri în nord-estul teritoriului, unde izolat vor fi posibile ninsori slabe. Dimineata, va fi ceata cu depunere de chiciura, local în regiunile sudice şi pe arii restrânse în rest. Vântul va intensificari în Moldova, pe litoral si la munte, si vor atinge viteze la rafala în general de 35…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -2 şi 6 grade.

In Bucuresti, vremea va fi rece cu o temperatura maxima de 0…2 grade. Vântul va sufla slab pâna la moderat. 

La munte, vremea va fi rece, geroasa dimineata si noaptea. Pe vai si în depresiuni se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua cu viteze la rafala în general de 50…55 km/h. 

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ceaţă, valabilă duminică dimineaţă, în nouă judeţe din sudul şi sud-estul ţării. Acolo, vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, iar în funcţie de condiţiile locale se poate forma gheţuş.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare de tip nowcasting Cod galben, valabilă între orele 6.45 şi 10.00, în judeţele Olt şi Dolj, unde se vor semnala, local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, care va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

O atenţionare similară valabilă, până la ora 9.00, în zona continentală a judeţului Constanta .

Tot până la ora 10.00 se află sub incidenţa unui Cod galben de ceaţă judeţele Brăila, Ialomiţa, zona joasă a judeţului Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI