Proiect de lege controversat în Rusia: Cei care răspândesc informații false despre armată rămân fără case și bani

Persoanele care răspândesc informaţii false despre armată ar putea rămâne fără case şi fără banii din conturi potrivit unui proiect de lege al Rusiei. 

UPDATE ORA 9:16 – Incendiu la un terminal de gaz, aproape de Sankt Petersburg, Rusia

Un terminal de gaz lichefiat din portul Ust-Luga de la Marea Baltică rusă a fost afectat de un incendiu, a anunţat duminică guvernatorul regional, transmit AFP şi Reuters.

Terminalul, situat la circa 170 kilometri vest de Sankt Petersburg şi 35 de kilometri de frontiera cu Estonia, este administrat de Novatek, cel mai mare producător rus de gaz natural.

Nu au existat victime în urma incendiului şi personalul a fost evacuat, a menţionat pe Telegram guvernatorul regiunii Leningrad, Aleksandr Drozdenko.

Acesta nu a precizat ce anume a provocat declanşarea focului. Potrivit site-ului de ştiri rusesc Shot, unii localnici au auzit înainte o dronă şi o serie de explozii, iar site-ul Fontanka din Sankt Petersburg a relatat că au fost văzute cel puţin două drone zburând către oraş, înainte să fie raportat incendiul de la terminal.

Parlamentarii ruşi au pregătit un proiect de lege care permite confiscarea banilor şi a proprietăţilor persoanelor care răspândesc „în mod deliberat informaţii false” despre forţele armate ale ţării, a anunţat sâmbătă preşedintele Dumei de Stat.

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, a declarat că măsura se va aplica, de asemenea, celor găsiţi vinovaţi de ceea ce el a descris ca fiind „alte forme de trădare”. Printre acestea se numără „discreditarea” forţelor armate, solicitarea de sancţiuni împotriva Rusiei sau incitarea la activităţi extremiste.

„Toţi cei care încearcă să distrugă Rusia, care o trădează, trebuie să se confrunte cu o pedeapsă meritată şi să compenseze daunele provocate ţării cu preţul propriilor bunuri”, a scris Viaceslav Volodin pe Telegram. El a declarat că proiectul de lege va fi prezentat luni în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI