Prognoza meteo pe 4 săptămâni – Cum va fi vremea la început de septembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru patru săptămâni, începând din 4 august 2023. Conform predicțiilor meteo, se așteaptă o răcire a vremii la începutul săptămânii viitoare, urmată de o perioadă mai caldă după data de 10 august.

În primele zile ale săptămânii ce urmează, un flux de aer mai rece provenit din zonele maritime polare va afecta regiunile de vest, sud-vest, centru şi nord ale țării. Temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod normal pentru acest moment al lunii august în aceste zone, în timp ce în alte regiuni temperaturile vor fi aproape de medie.

Din 10 august, se așteaptă o încălzire, în special în sud și sud-vest unde temperaturile se vor apropia de nivelul de caniculă. Sunt de așteptat ploi și posibile vijelii, însoțite de fulgere în zonele montane și dealuri, precum și în alte regiuni, dar într-o măsură mai mică. Temperaturile maxime vor varia între 22 și 32 de grade, crescând spre finalul săptămânii.

În Moldova, Nordul Transilvaniei și zonele montane se așteaptă cantități mai mari de precipitații. În perioada 14 – 21 august, valorile termice vor reveni la nivelul normal pentru acest moment al anului, iar august se va încheia cu vreme caldă în regiunile de sud-est și sud-vest.

În perioada 7– 14 august 2023, temperaturile vor fi sub media pentru acest moment al anului pe tot teritoriul României, cu o diferență mai mare în regiunile nord-vestice. Regiunea nord-estică va avea un surplus de precipitații, în timp ce în restul țării acestea vor fi în linie cu norma pentru această perioadă.

În săptămâna 14 – 21 august 2023, temperaturile medii vor fi în linie cu media pentru această perioadă în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi ușor sub medie, în special în zonele montane.

În perioada 21 – 28 august 2023, temperatura medie a aerului va fi ușor peste medie pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. În general, cantitățile de precipitații vor fi sub medie, în special în zonele montane.

În săptămâna 28 august – 4 septembrie 2023, temperaturile medii vor fi ușor peste media pentru acest moment al anului, în special în regiunile sudice. Precipitațiile vor fi apropiate de norma pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI