Cutremur de magnitudine 4,4 marți seară în județul Gorj

Cutremure importante s-au înregistrat noaptea trecută atât în Gorj, dar și în apropiere de București. Seismele nu au produs pagube conform informațiilor pe care le au autoritățile în acest moment.

Oltenia s-a zguduit din nou, în această noapte, după mai multe mișcări tectonice. Cel mai puternic seism a masurat 4,2 pe scara Righter și a avut epicentrul la doar câteva sute de metri de casa lui Constantin Brâncuși din localitatea Hobița. 

Seismografele au detectat mișcarea la ora 1 și 47 de minute, iar specialiștii INFP au calculat magnitudinea la 4,2 pe scara Richter și o adâncime de 8,6 kilometri. Cel mai apropiat municipiu de epicentru este Târgu Jiu, la doar 16 kilometri. Locuitorii de aici spun că au simțit puternic mișcarea pământului. Nu au fost raportate pagube sau victime însă specialiștii evaluează zonele vulnerabile în această dimineață. Casa lui Constantin Brâncuși este prăbușită încă din anul 2008.

Cutremurul de azi noapte a fost urmat de alte două replici în următoarea oră. Un alt cutremur atipic a fost detectat, la câteva fracțiuni de secundă, în județul Călărași, la 23 de kilometri de București. Acest seism a avut magnitudinea de 2,6 și nu a fost simțit. 

Cele două cutremure nu au legătură între ele, conform seismologilor contactați de Realitatea PLUS.

Un cutremur de magnitudine 6.5 a zguduit coasta Pacificului a statului El Salvador

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI