Liberalii vor retrag din Parlament proiectul de lege care prevedea ridicarea pragului electoral de la 5% la 7%: UDMR principala vizată

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că liberalii vor retrage din Parlament proiect de lege care prevede ridicarea pragului electoral de la 5% la 7%.

„Am avut ședința Biroului Executiv, în care am discutat și am supus votului respingerea proiectului de lege inițiat de o parte…, de aproximativ 15 parlamentari PNL pentru ridicarea pragului parlamentar. A fost o respingere aproape unanimă, o singură abținere. Din dezbatere a reieșit foarte clar poziția PNL pentru a menține procesul de consolidare a democrației prin susținerea unei reprezentativități cât mai mari la nivelul instituției parlamentare. De asemenea, a fost aprobată recomandarea retragerii acestui proiect”, spune Nicolae Ciucă.

O inițiativă legislativă a PNL și PSD depusă la Camera Deputaților prevede ridicarea pragului electoral, de admitere în Parlament de la 5% la 7%.

Radu Cristescu (PSD) și Adrian Cozma (PNL) au invocat în proiect fragmentarea politică de după ultimele alegeri și nevoia de stabilitate guvernamentală în contextul internațional actual.

Ridicarea pragului electoral la 7% ar putea lăsa în afara Parlamentului UDMR și ar face mult mai dificilă intrarea în Parlament a unor partide precum Forța Dreptei, Reper, PUSL sau S.O.S. România.

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI