Marcel Ciolacu: Mi se pare incorect să ai o pensie de peste 20.000 de lei. Nu este normal

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat miercuri că i se pare incorect să ai o pensie de peste 20.000 de lei, ai mai ieşit şi la pensie la 40, 50 de ani, să te reangajezi la statul român şi să ai un cumul de venituri o sumă care depăşeşte venitul preşedintelui.

El a precizat că acest lucru nu este normal şi a admis că el a fost cel care a ridicat subiectul în coaliţie. Marcel Ciolacu a mai spus că se analizează latura constituţională, dacă prin lege pot să interzică cuiva dreptul la muncă, ori la stat ori la privat, dacă nu, i se pare corect să se vină cu o supraimpozitare a celor care depăşesc acest venit al şefului statului. Nu a vorbit nimeni de privat, nu a vorbit nimeni despre o impozitare progresiv, a mai spus el.

”Mi se pare incorect să ai o pensie de peste 20.000 de lei, ai mai ieşit şi la pensie la 40, 50 de ani, exact în maturitatea profesională, să te reangajezi la statul român şi să ai un cumul de venituri, din salariu cumulat cu pensia, de o sumă care depăşeşte venitul preşedintelui României şi să fie o normalitate. Acest lucru nu este normal”, a spus liderul PSD.

El a menţionat că de aceea, i s-a părut corect să ridicăm această problemă în coaliţie.

”Eu am ridicat-o, nu am nicio reţinere să spun acest lucru. Mi se pare incorect ca în acest moment, anumite persoane cumulează pensie specială de funcţionar parlamentar, de parlamentar, de judecător. Lucrurile acestea nu sunt un lucru sănătos pentru societatea în care dorim să ne creştem copiii. Şi atunci vedem latura constituţională, dacă prin lege putem să interzicem cuiva dreptul la muncă, ori la stat ori la privat, dacă nu, mi se pare corect să venim cu o supraimpozitare a celor care depăşesc. Nu este un drept pe care îl interzicem sau îl luăm cuiva, dar ai beneficiat de acea oportunitate, ai câştigat acest drept, este normal să întorci societăţii. Aşa funcţionează toate societăţile din lume. Eu vorbesc de cumul în acest moment şi aici s-a axat”, a explicat el.

Ciolacu a mai afirmat că anumite structuri, cum sunt cele de reglementare, au nişte prevederi care vin de la Comisia Europeană, să respecte o anumită salarizare.

”Acea salarizare depăşeşte veniturile preşedintelui, principalul bugetar al României este preşedintele. De aici trebuie să plecăm. Am vorbit de ce se întâmplă în sistemul public. Haideţi să aşteptăm pe cei mai buni specialişti dacă este constituţional sau nu. Nu a vorbit nimeni de privat, nu a vorbit nimeni despre o impozitare progresivă”, a completat Ciolacu.

”Am vorbit că în societatea românească s-a creat foarte multă ură iar noi, politicienii, avem datoria de a interveni şi a închide acest capitol, odată cu legea pensiilor speciale, odată cu legea pensiilor şi odată cu legea salarizării. Tot acest capitol care a frământat societatea românească pe drept, pentru că e incorect să ai o pensie cumulată de 100.000 de lei în condiţiile actuale din România şi să mai îndrăzneşti şi să vii să te reangajezi în sistemul public”, a spus el.

Marcel Ciolacu a explicat că dacă vorbim de impozitare se poate introduce prin Ordonanţă, iar în privinţa cumulului pensie-salariu categoric se va face numai prin lege. Despre ce procent ar putea reprezenta această impozitare, Ciolacu a răspuns: ”Nu ştiu, 500% părerea mea”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI