Marius Budăi, despre reforma pensiilor: Principiul principal este acela de a rezolva inechităţile din sistem

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă că, înainte de trimiterea de către România a celei de-a patra cereri de plată în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), guvernanţii vor finaliza modificarea legislaţiei privind pensionarea, el subliniind că principiul de la care se porneşte în această privinţă este cel de ”rezolvare a inechităţilor din sistem”, alte principii luate în calcul fiind cel al sustenabilităţii şi cel al predictibilităţii în ceea ce priveşte majorările ulterioare de pensii.

”Am înaintat coaliţiei, spre discuţie, trei variante de discuţii, în urma a ceea ce am lucrat cu colegii mei de la Casa Naţională de Pensii, cu cei din Ministerul Muncii. Imediat vom forma, la nivel de coaliţie, un grup de lucru format din parlamentari, în special cei din comisiile pentru muncă, dar şi alţi parlamentari care îşi doresc să participe la acest grup de lucru şi cred că până la cererea de plată numărul 4 din PNRR cu siguranţă vor fi gata”, a afirmat Marius Budăi, joi, la Ploieşti, unde a participat la un târg de meserii.

Ministrul a vorbit şi despre principiile care vor sta la baza noii legislaţii.

”Principiul este acela care a stat în picioare şi la Legea 127 (…) În primul şi în primul rând, principiul din legea 127 de la care noi, PSD, când am acceptat, în noiembrie 2021 să intrăm la guvernare, am spus că plecăm în analiza noastră, principiul principal este acela de a rezolva inechităţile din sistem”, a adăugat el. 

Budăi a precizat că în stabilirea prevederilor noii legislaţii privind pensiile trebuie ţinut cont de impactul bugetar, dar şi de asigurarea unei ”predictibilităţi a majorărilor ulterioare”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI