Europarlamentarul Dacian Cioloş cheamă Comisia în Parlamentul European pentru a explica măsurile pentru rezolvarea crizei cerealelor din Ucraina

Dacian Cioloş, fost comisar european pentru agricultură, europarlamentar REPER anunţă joi că, la iniţiativa sa, Grupul Renew Europe a cerut în Conferinţa Preşedinţilor ca subiectul crizei provocate de cerealele ucrainene să fie dezbătut în următoarea şedinţă plenară a Parlamentului European, lucru acceptat fără obiecţii de toate grupurile politice.

Fără o intervenţie consistentă a Comisiei Europene, subiectul poate derapa în zona populismului şi a sentimentului antiucrainean, dar şi antieuropean, a atras atenţia eurodeputatul.

„La iniţiativa mea, Grupul Renew Europe a cerut azi în Conferinţa Preşedinţilor ca subiectul crizei provocate de cerealele ucrainene să fie dezbătut în următoarea şedinţă plenară a Parlamentului European, lucru acceptat fără obiecţii de toate grupurile politice. Este important să audiem Comisia Europeană în Parlament fie pentru a ne explica ce măsuri a luat, fie pentru a discuta şi decide ce măsuri mai sunt necesare în funcţie de situaţia de pe teren”, a spus Cioloş, potrivit unui comunicat.

El arată că de altfel, a formulat şi publicat încă de la începutul săptămânii soluţiile propuse de Renew Europe către Comisa Europeană şi apelul pentru a interveni de urgenţă pentru sprijinul fermierilor români, polonezi, bulgari, maghiari şi slovaci care au fost afectaţi de importuri necontrolate.

”Pentru ca tranzitul cerealelor ucrainene să poată continua prin UE, este important ca soluţia să fie europeană şi nu trebuie lăsată greutatea ajutorului acordat Ucrainei doar pe statele vecine. Fără o intervenţie consistentă a Comisiei Europene, subiectul poate derapa în zona populismului şi a sentimentului antiucrainean, dar şi antieuropean. Am discutat ieri despre posibile soluţii cu mai mulţi reprezentanţi ai sectorului cerealelor din România, pentru a mă asigura că îngrijorările lor sunt reflectate în soluţiile care se pregătesc la nivel european”, a explicat Dacian Cioloş.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI