Alina Gorghiu, după ce Marcel Ciolacu a vorbit despre un posibil faliment pe piaţa RCA: În România e destul de sensibil să te joci cu termeni de genul faliment sau insolvenţă

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit recent despre un posibil faliment pe piaţa RCA, că în România e destul de sensibil să te joci cu termeni de genul faliment sau insolvenţă şi că atunci când eşti un om politic foarte sus pus, trebuie să vii cu argumente.

PNL aşteaptă toate informaţiile corecte să găsim soluţii, fără să alertăm pe nimeni şi fără să discutăm în cheie populistă vreun subiect, a mai spus ea.

Alina Gorghiu a fost întrebată cum comentează declaraţiile liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind un posibil faliment pe piaţa RCA.

”Nu comentez declaraţiile preşedintelui PSD, dar cred că în România e destul de sensibil să te joci cu termeni de genul faliment sau insolvenţă, dat fiind istoricul recent de pe piaţa asigurărilor. Cred că aceste teme, atunci când ieşi cu ele şi eşti un om politic foarte sus pus, trebuie să vii cu argumente atunci când emiţi sau vorbeşti de un subiect atât de grav. PNL aşteaptă toate informaţiile corecte să găsim soluţii, fără să alertăm pe nimeni şi fără să discutăm în cheie populistă vreun subiect”, a spus ea.

Alina Gorghiu a afirmat la Senat că în Biroul Permanent nu a existat o solicitare pentru chemarea conducerii ASF la audieri, în urma scandalului privind majorarea poliţelor RCA.

”Vă asigur că colegii mei din Comisia buget-finanţe sunt foarte conştienţi că toţi cetăţenii trebuie să fie protejaţi de preţurile exagerate, iar în acest context ne dorim ca ASF să fie foarte prezent în prima linie atunci când vine vorba de supravegherea acestei pieţe de asigurări. Voi vorbi la grup cu colegii de la buget finanţe să vedem dacă această solicitare a fost sau nu formulată în Comisie”, a spus ea.

Întrebată dacă conducerea ASF ar trebui să fie trasă la răspundere, Gorghiu a spus că, înainte de a fi trasă la răspundere cineva trebuie să faci acel dialog cu instituţia respectivă.

”Niciodată dialogul nu a stricat, nu a încurcat, ci, dimpotrivă, a produs soluţii concrete. Cât de curând se va face acest dialog, fie cu factorii guvernamentali, fie cu cei din comisia de resort din parlament. Răspunsuri trebuie să fie date. ASF are această responsabilitate de a genera control în piaţă, motiv pentru care sunt sigură că aceste răspunsuri trebuie să vină. Nu aş trata acest subiect superficial. Când vine vorba despre poliţe de asigurări, de măriri de preţuri trebuie tratat cu toate cifrele pe masă. Încurajez orice fel de dialog să putem găsi şi soluţiile concrete”, a completat ea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat săptămâna trecută, despre majorarea poliţelor RCA, că este posibil să fie un faliment anunţat şi că este ferm convins că guvernul va interveni, cum a mai făcut acest lucru o dată.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI