Un obiect falic vechi de 2.000 de ani ar putea fi prima jucărie sexuală romană cunoscută

 

Un obiect falic vechi de 2.000 de ani, găsit de arheologi într-un şanţ din cele mai îndepărtate margini nordice ale Imperiului Roman din Anglia, poate fi singurul vibrator roman în mărime naturală cunoscut. Este primul exemplu cunoscut de falus de lemn recuperat din lumea romană, potrivit artnews.com.

 

Când obiectul a fost descoperit la fortul roman Vindolanda din Northumberland în 1992, a fost catalogat ca un instrument folosit pentru cusut. Un nou studiu, publicat luni în revista Antiquity, revizuieşte obiectul cu noi teorii.

Falusul Vindolanda are o lungime de 16 cm, dar probabil a fost mai mare, deoarece lemnul arheologic este predispus la contracţie şi deformare. Obiectul este unic deoarece piesele din lemn supravieţuiesc rareori. A fost găsit într-un şanţ cu zeci de pantofi şi accesorii pentru rochii, precum şi produse de deşeuri artizanale, cum ar fi decupaje din piele şi coarne lucrate.

Reprezentările bidimensionale şi tridimensionale ale penisurilor au fost de obicei descrise în lumea antică romană în mozaicuri, fresce, ceramică, statui şi pandantive purtate la gât. Experţii cred că a fost o reprezentare a falusului divin folosit pentru a invoca puterea masculină care a oferit atât noroc, cât şi protecţie.

După o examinare de către cercetătorii de la Newcastle University şi University College Dublin, echipa a propus trei teorii. Prima este că ar fi putut fi folosit ca jucărie sexuală sau dildo. Dacă acesta este cazul, ar fi primul de acest fel dezgropat vreodată din lumea greco-romană. Deşi dildourile au fost descrise în arta greacă şi romană, anterior nu au fost găsite exemple.

A doua teorie este că obiectul în formă de penis a fost folosit ca pistil pentru a măcina alimente sau eventual ingrediente cosmetice sau medicinale. Are aproximativ dimensiunea unui pistil contemporan standard, iar forma ar fi impregnat ingredientele cu proprietăţi magice.

A treia teorie este că ar fi fost introdus într-o statuie, unde putea fi atins pentru a aduce noroc şi protecţie. Cu toate acestea, cercetările indică faptul că falusul nu a fost expus în aer liber pentru o perioadă de timp. 

Anul trecut, cea mai mare sculptură în relief falic cunoscută a fost descoperită în Spania. În timp ce echipa din Anglia speră că redescoperirea va determina o reconsiderare a obiectelor de colecţie în rândul instituţiilor, piesa este în prezent expusă la Muzeul Vindolanda.

sursa foto: Newcastle University

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI