Nou cutremur puternic la graniţa Turciei cu Siria. Bilanțul victimelor, în creștere

Un cutremur cu magnitudinea 6,3, care s-a produs la o adâncime de numai doi kilometri, a lovit luni regiunea de frontieră dintre Turcia şi Siria, a anunţat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC), în timp ce americanii de la USGS, care indică aceeaşi magnitudine, au evaluat adâncimea la 10 kilometri.

 Seismul, al cărui epicentru a fost localizat în localitatea Defne, potrivit AFAD, serviciul de intervenţii de urgenţă al Turciei, a fost resimţit foarte violent şi de echipele AFP din Antakya şi Adana, la 200 km mai la nord. Cutremurul a fost resimţit până în Liban şi Egipt.

Potrivit AFAD, peste 6.000 de replici au fost înregistrate după cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat sudul Turciei şi Siria la 6 februarie.

Seismele din 6 februarie au provocat moartea a peste 47.000 de persoane şi au distrus zeci de mii de clădiri şi lucrări de infrastructură. Primul sesim a avut magnitudinea de 7,8 fiind urmat la câteva ore de o replică de 7,7.

Cutremurul s-a produs la ora 17.04 GMT (20.04 ora Turciei, 19.04 ora României.

Cu câteva ore mai devreme, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, aflat în Turcia, a dat asigurări că Washingtonul va ajuta „atât timp cât va fi nevoie”. Operaţiunile de salvare în urma cutremurului din 6 februarie tocmai s-au apropiat de final, iar atenţia se îndrepta acum către lucrările urgente de reconstrucţie şi adăpost.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI