Turcan, despre pensiile speciale: Comisia Europeană nu acceptă măsuri de faţadă, măsuri care să mimeze rezolvarea unei probleme

Deputatul PNL Raluca Turcan, fost ministru al Muncii a declarat luni, despre pensiile speciale, că ceasul ticăie, pentru că deadline-ul pentru adoptarea proiectului privind pensiile speciale era sfârşitul anului trecut. Ea a arătat că proiectul trebuie să fie constituţional, pentru că Comisia Europeană nu acceptă măsuri de faţadă, măsuri care să mimeze rezolvarea unei probleme.

”Ceasul ticăie, pentru că deadline-ul pentru adoptarea proiectului privind pensiile speciale era sfârşitul anului trecut şi Ministerul Muncii ar fi trebuit să vină deja în decursul anului trecut cu un proiect care să rezolve problema pensiilor speciale şi mai ales să aducă aceste pensii cât mai aproape de contributivitate”, a spus Turcan. Ea a arătat că acest proiect prin care trebuie respectat un jalon din PNRR, de reformă, trebuie să fie în primul rând constituţional.

”Comisia Europeană nu acceptă măsuri de faţadă, măsuri care să mimeze rezolvarea unei probleme. Ca atare, proiectul pe care trebuie să îl propună Ministerul Muncii pe de o parte trebuie să fie constituţional şi de asemenea, ca un om care a negociat PNRR în calitatea de ministru al Muncii, acest regim al pensiilor speciale trebuie să aducă următoarele elemente: să aducă pensiile speciale cât mai aproape de contributivitate, să nu creeze alte categorii de pensii speciale şi să nu creeze discriminări între beneficiarii de pensii speciale”, a afirmat Turcan.

”Cu alte cuvinte, varianta corectă pe care ar trebui să o includă acest proiect este de găsire a unei formule pe care eu am lăsat-o când am predat mandatul de găsire a unei formule de calcul a pensiilor speciale iar aceasta să fie extrapolată la toate categoriile de pensii speciale”, a spus ea.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI