Cutremurul din România s-a simţit puternic în Serbia şi Bulgaria

Oameni din toată Serbia raportează că s-a simţit cutremurul din România, scrie cotidianu sârb „Blic”. De asemenea, presa din Bulgaria relatează că seismul s-a simţit în oraşele bulgare de pe malul Dunării.

Cetăţeni din Niš, Belgrad, Zaječar, Požarevac, Svilajnec, Jagodina, Paraćin şi Vršac spun că au simţit cutremurul, scrie „Blic”.

„La ora 15 şi 58 de minute, clădirile s-au zguduit, în Bor s-a simţit un cutremur”, a scris pe reţelele sociale unul dintre cetăţeni.

Aceleaşi veşti vin din toată ţara. „Am fost zguduiţi de un cutremur… mobila a început să se mişte…”, a mărturisit pe Twitter o femeie din Nis.

Cutremurul a fost semnalat şi de cetăţenii din Belgrad, a fost resimţit în Borča, dar şi în centrul oraşului, relatează „Blic”.

De asemenea, postul public de radio din Bulgaria spune că seismul din România s-a simţit în oraşele bulgare din apropierea Dunării.

Potrivit locuitorilor din Vidin, cutremurul a fost resimţit mai serios la etajele înalte ale blocurilor, scrie presa locală.

Teama generată de cutremurul din 1977 din România încă mai există în Bulgaria. Atunci, seismul a fost resimţit în toată Bulgaria şi a provocat pagube, în special în localităţile de pe malul Dunării.
 Oraşul Sviştov a fost cel mai grav afectat, cu multe clădiri industriale şi 355 de clădiri rezidenţiale distruse şi 463 grav avariate. Cinci şcoli au fost demolate şi 50 au fost grav avariate, reaminteşte cotidianul „24 Ceasa”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI