Cinci poliţişti de la Poliţia Rutieră din cadrul IPJ Braşov, reţinuţi sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au reţinut, în urma percheziţiilor şi audierilor care au avut loc miercuri, cinci poliţişti rutieri din Braşov, acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Patru dintre ei sunt de la Poliţia Codlea, iar al cincilea este de la Poliţia Ghimbav.

Potrivit oficialilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, acuzaţiile privind infracţiunile de corupţie aduse celor cinci poliţişti sunt formulate în contextul în care aceştia ar fi primit mită pentru a nu aplica prevederile Codului Rutier.

Cercetările în acest dosar au început încă din anul 2021, fiind cercetat şi un al şaselea poliţist de la unitatea de poliţie din Codlea, faţă de care procurorii nu au dispus măsuri preventive. 

Miercuri, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au făcut 18 percheziţii domiciliare la locuinţele unor poliţişti din cadrul IPJ Braşov şi la sediul unei subunităţi de poliţie, într-un dosasr în care şase poliţişti sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie şi fapte asimilate acestora, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Subunitatea de Poliţie unde ofiţerii DGA şi procurorii au făcut percheziţii este Poliţia Codlea.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI