Panică în Turcia. Un cutremur cu magnitudinea 5.9 a lovit nord-vestul țării

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a lovit miercuri dimineaţă un oraş din nord-vestul Turciei, provocând panică pe scară largă, dar nu au fost raportate imediat pagube majore, au anunţat autorităţile pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă, transmite The Associated Press.

Cutremurul a fost centrat în oraşul Golkaya, în provincia Duzce, la 170 de kilometri est de Istanbul. Acesta s-a produs la ora 04:08 a.m. (01:08 GMT) şi a fost resimţit la Istanbul, în capitala Ankara şi în alte părţi ale ţării. Au fost înregistrate cel puţin 35 de replici. 

Cutremurul a trezit oamenii din somn şi mulţi s-au grăbit să iasă panicaţi din clădiri în această provincie care s-a mai confruntat cu cutremure în trecut. Energia electrică în regiune a fost întreruptă. 

Ministrul de interne Suleyman Soylu a declarat că 22 de persoane sunt tratate în spitale pentru rănile suferite în timpul panicii, inclusiv pentru că au sărit de la balcoane sau ferestre. Una dintre ele era în stare gravă, a declarat el pentru televiziunea privată NTV. 

Guvernatorul din Duzce, Cevdet Atay, a declarat că şcolile din regiune au fost închise ca măsură de precauţie. 

Aproximativ 800 de persoane au fost ucise în urma unui cutremur puternic care a lovit Duzce la 12 noiembrie 1999. În luna august a aceluiaşi an, 17.000 de persoane au fost ucise de un alt cutremur puternic care a devastat provincia Kocaeli din apropiere şi alte părţi din nord-vestul Turciei. 

 Turcia este aşezată deasupra unor falii majore şi este zguduită frecvent de cutremure. 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI