Guvernul a anunţat sărbătoare naţională pentru încoronarea Regelui Charles III

Guvernul britanic a anunţat, duminică, că în Marea Britanie va fi sărbătoare naţională pentru încoronarea Regelui Charles III în mai, la opt luni după moartea reginei Elizabeth II, scrie AFP.

Sărbătoarea va fi luni, 8 mai, la două zile după ceremonia de la Westminster Abbey, a spus Downing Street într-un comunicat.

„Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru ţara noastră”, a spus prim-ministrul Rishi Sunak, subliniind că speră că oamenii să „aducă un omagiu regelui Charles III prin participarea la evenimente la nivel local şi naţional în întreaga ţară”. 

O sărbătoare publică a fost decretată pentru încoronarea reginei Elizabeth II la 2 iunie 1953, precum şi pentru înmormântarea ei din 19 septembrie.

Palatul Buckingham a anunţat o ceremonie „care priveşte spre viitor, având în acelaşi timp rădăcini în lunga tradiţie şi fastul monarhiei”.

Potrivit presei britanice, încoronarea va fi, în conformitate cu dorinţa lui Charles III pentru o monarhie într-un context de criză economică, mai scurtă şi mai puţin costisitoare decât cea a mamei sale. Acesta din urmă a durat mai bine de trei ore, în faţa a 8.251 de oaspeţi prezenţi în Abaţia Westminster.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI