Dozele de vaccin antigripal au ajuns în cabinetele medicilor și în farmacii. Cine beneficiază de gratuitate

După experiența pandemiei mulți se grăbesc să se vaccineze anul acesta împotriva gripei. Dozele de vaccin au ajuns mai devreme în cabinetele medicilor și în farmaciile din toată țara. 

Ministerul Sănătății a cumpărat 1,5 milioane de doze de ser și mai mult de jumătate au fost trimise deja Direcțiilor de Sănătate. În acelaşi timp, ne confruntăm cu un număr mai mare de infecții respiratorii, față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Cabinetele medicale din țară au primit în medie câte 60 de vaccinuri antigripale, iar unele au şi epuizat dozele, așa că au mai cerut o tranșă. 

Pacient: „În fiecare an. Să nu mă îmbolnăvesc. Normal. Să mă ferească de boli, de microbi, de răceli…de gripă.” 

Pacient: „Te scuteşte de ceva, te fereşte.” 

Bolnavii cu afencțiuni cronice, gravidele, copiii, personalul medical și oamenii trecuți de 65 de ani beneficiază de vaccinare gratuită. Pentru restul populației, serul este disponibil contra cost în farmacii, iar prețul este aproximativ 60 de lei. 

Pacient: „Eu de ani de zile fac acest vaccin și nu mă îmbolnăvesc și este totul ok.” 

În județul Arad de pildă au fost epuizate mai mult de un sfert din dozele alocate pentru judeţ. 

Dorica Sănduțu, medic de familie Arad: „Anul acesta mai devreme ca şi în alţi ani am primit vaccinul antigripal şi exact la momentul care trebuie. Oamenii cred că sunt mai mult informaţi despre vaccinuri pentru că am avut experienţa pandemiei.” 

Săptămâna trecută erau înregistrate aproape 60 de mii de cazuri de infecții respiratorii, față de nici 50 de mii, în aceeași perioadă a anului trecut. 

Mihai Iacob, medic de familie: „La trecerea între anotimpuri din cauza scăderii temperaturii și a creșterii umidității, dar și a lipsei de de soare în general imunitatea începe să scadă și virozele încep să fie recrudescente, să reapară.” 

Peste 400 de mii de români au primit până acum vaccinul împotriva gripei în acest sezon. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI