15% din teritoriul Ucrainei, anexat ilegal la Rusia

Rusia anexează teritoriile ucrainene pe care le-a ocupat și în care au fost organizate referendumuri. Decretele au fost deja semnate de Vladimir Putin. 

Vladimir Putin a susținut, vineri un discurs fără precedent, la ceremonia în care a semnat documentele de anexare a patru regiuni ucrainene. „Suntem gata să apărăm propria suveranitate. Dreptul la proprie dezvoltare și vieți armonioase. Avem o mișcare care se dezvoltă acum – o mișcare anti-colonială și va deveni o mișcare care va defini lumea care va urma.

Nimic nu ar trebui bazat pe suprimarea altora. Distrugerea hegemoniei vestice este inevitabilă, lumea nu va mai fi niciodată la fel. Noi luptăm pentru măreața Rusie, pentru copiii și nepoții noștri, luptăm pentru cultura noastră, pentru limba noastră.

„Este dreptul bazat pe unitatea poporului, care a protejat Rusia. Strămoșii noștri care au luptat în războaie, oameni care nu au fost de acord în 2014, care și-au dat viața pentru drepturile de a-și păstra credințele, limba.

Oamenii au ales, o alegere definitivă. Aceasta e voința a milioane de oameni. Este dreptul lor la autodeterminare. Legile Rusiei se vor aplica pentru noii cetățeni. După revoluția din Rusia au fost create granițe care nu existau. Cei care au murit în Ucraina sunt eroi, sunt eroii unei Rusii mărețe, așa că vă cer un moment de reculegere.

Guvernul URSS s-a destrămat fără să țină cont de dorința a milioane de ruși. O parte din elită a decis să dizolve URSS și oamenii s-au trezit prizonieri în țări pe care nu le cunoștea.

Timp de opt ani oamenii din Donbas au fost amenințați de genocid. Vreau ca toți cei de la Kiev și tot Vestul și să audă dorința oamenilor din Donbas și Zaporijie, care vor deveni cetățeni ai Rusiei pentru totdeauna.

Autoritățile de la Kiev trebuie să respecte decizia oamenilor. Vom face orice pentru a asigura securitatea oamenilor. Aceasta este marea misiune, vom reconstrui orașele distruse, industria vom asigura sprijin medical, vom crește nivelul de securitate”, a spus Putin în discursul său.

„Alegerea oamenilor din Donbas, Herson și Zaporijie nu va fi discutată. Astăzi, vreau să le mulțumesc ofițerilor, militarilor care au luat parte la operațiunile militare din Ucraina, celor care s-au prezentat la comisariatele militare. Lucrul pentru care luptăm este un inamic care distruge lumea și aduce crize de care apoi beneficiază. Oamenii au văzut cu ochii lor ceea ce Vestul pregătește”, a mai spus președintele rus.

Președintele rus: „Vestul a decis ruperea URSS”

„Frați și surori din Ucraina, cu toate că Vestul a decis ruperea URSS, nu ne vom raporta la acest status quo.Vestul se aștepta ca Rusia să nu-și revină după 1990, dar Rusia s-a ridicat mai puternică și este pregătită să-și reia locul în lume. Vestul mai caută o șansă acum, să ne distrugă, să ne sărăcească și omoare populația. Ei nu pot fi de acord că noi suntem o mare țară.

Unii din liderii acestor țări sunt de acord cu ideea de a deveni vasali, dar alții nu. Așa apar catastrofele umanitare, milioane de vieți în colonii de care lor nu le pasă. Ei își vor doar profiturile. Vor să ne vadă o colonie. Nu vor un parteneriat pe picior de egalitate cu Rusia, vor să ne jefuiască.

Filosofia noastră este o amenințare directă pentru ei și tocmai de aceea încearcă să ne oprească dezvoltarea, cultura”, a continuat Vladimir Putin.

Vom proteja țara noastră și lucrurile în care credem. Înțelegerile pe care le-am făcut privind dezarmarea nucleară, promisiunile NATO de a nu se extinde în est, au fost numai minciuni. Aceste tratate au fost rupte în bucăți. Rusia este o civilizație de mii de ani. Nu vom trăi după reguli false făcute de ei. Ei decid acum cine are dreptul la autoderminare.

Ei au decis că oamenii din Crimeea, Donbas, Zaporojie nu au dreptul la autodeterminare. Rusofobia este un tip de rasism care crește acum peste tot în lume. Ei spun că economia neoliberală reprezintă standardul de aur. Unul dintre motivele acestei rusofobii este faptul că nu am permis să fim jefuiți, când Vestul își stabilea coloniile. Noi facem propriile reguli. Am creat un stat puternic, centralizat. Vesticii nu au reușit niciodată să ne învingă”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Putin: „Vesticii sunt barbari moderni”

„Vesticii sunt barbari moderni, sabotori. Vesticii s-au considerat supraoameni care dețin adevărul. Țările vestice, de secole, au spus că aduc libertate și democrație, dar este exact invers. Aduc presiuni și opresie. Liderii acestor țări sunt niște șerpi, sunt oameni răi. SUA sunt singura țară din lume care a folosit arme nucleare asupra cetățenilor din Japonia.

SUA au ocupat Coreea, Vietnamul și alte țări și se consideră aliați. Cu toții cer sancțiuni noi împotriva Rusiei, dar mulți politicieni din Europa înțeleg că SUA vor să controleze piețele europene. Europenii înțeleg asta, dar preferă să-i servească pe alții. Anglo-saxonii au început să saboteze și să organizeze explozii pe conductele din Marea Baltică. Încearcă să creeze o axă nouă, Washington – Seul prin Turcia. Elitele din Vest prezintă aceste planuri vorbind despre dragostea pentru pace.

SUA încearcă să creeze o nouă strategie. Când ceva nu le convine, SUA impun sancțiuni. SUA se poartă cum au făcut-o mereu, cu amenințări și șantaj”, a susținut Putin.

Este ziua Z în Moscova. Vladimir Putin anunțat oficial că a furat 15 la sută din teritoriul Ucrainei. Într-o festivitate organizată chiar în inima Rusiei, în Piața Roșie, Putin a semnat documentul prin care patru teritorii ucrainene vor fi parte din țara lui. Este vorba despre: Herson, Zaporijjea, Doneţk şi Lugansk.

Putin a susţinut un discurs, urmat de un concert pop în Piaţa Roşie, care să sărbătorească cea mai mare anexare din Europa de la Hitler încoace.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI