Prefectul Capitalei, Toni Greblă: Dorim ca toate școlile să înceapă pe 5 septembrie în sistem normal, să nu mai avem cazuri de învățământ online

Prefectul Capitalei – Toni Greblă a anunțat că la nivelul Bucureștiului se dorește ca școala să înceapă la 5 septembrie în sistem normal, fără cazuri de învățământ online”. Anunțul a fost făcut după întâlnirea de miercuri cu reprezentanți ai Ministerului Educației și ai inspectoratelor școlare.

Începerea noului an de învăţământ în condiţii optime reprezintă o prioritate, a transmis prefectul Capitalei, Toni Greblă, care a avut, miercuri, o întâlnire de lucru la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Prefectul Toni Greblă a cerut verificarea tuturor şcolilor din Bucureşti şi păstrarea unei colaborări strânse cu primăriile de sector, astfel încât să fie încheiate rapid lucrările de reabilitare aflate în curs de finalizare şi să fie definitivate demersurile privind obţinerea avizelor necesare desfăşurării activităţii în aceste unităţi de învăţământ.

Având în vedere importanța începerii noului an școlar în condiții optime, Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, a avut miercuri, 17.08.2022, o întâlnire de lucru la sediul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

La reuniune au fost prezenți secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion, Inspectorul Școlar General, Vlad Drinceanu, și inspectorii școlari ai celor șase sectoare, fiind analizate stadiul pregătirilor și măsurile avute în vedere pentru începerea noului an școlar în Capitală.

“După o perioadă dificilă, în care sistemul de educație a avut de suferit din cauza pandemiei COVID-19, începerea noului an școlar în condiții optime este o prioritate pentru noi. Vrem să ne asigurăm, din timp, că venim în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor elevilor și părinților și că vom putea să contribuim la creșterea nivelului de performanță a sistemului de educație. Ne dorim ca toate școlile din București să înceapă anul școlar pe 5 septembrie în sistem normal, să nu mai avem cazuri de învățământ online și elevii să învețe în condiții foarte bune”, a afirmat prefectul Toni Greblă.

Prefectul Capitalei i-a asigurat pe inspectorii școlari de tot sprijinul său și a cerut o implicare totală în pregătirea noului an școlar. Totodată, a solicitat verificarea tuturor școlilor din București și păstrarea unei colaborări strânse cu primăriile de sector, astfel încât să fie încheiate rapid lucrările de reabilitare aflate în curs de finalizare și să fie definitivate demersurile privind obținerea avizelor necesare desfășurării activității în aceste unități de învățământ.

De asemenea, prefectul Toni Greblă a precizat că va convoca o nouă întâlnire cu inspectorii școlari înainte de data de 5 septembrie, se mai precizează în comunicatul Prefecturii Capitalei.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI