Jandarmeria din București anunţă că a dat amenzi de 7.000 de lei după tragediile de la Festivalul Saga

După ce azi-noapte a fost record de dosare penale pentru droguri, iar doi tineri au murit din cauza supradozelor, Jandarmeria Română a anunţat astăzi că a aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei.

A doua seară a Festivalului Saga a debutat cu incidente grave.

Bilanţul persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale este unul negru.

Doi tineri au murit din cauza unor supradoze, iar alţi 21 de oameni au solicitat ajutor specializat.

Alţi 7 oameni au fost transportaţi la două unităţi medicale din Capitală. Trei dintre ei au ajuns la Spitalul Pantelimon, iar patru la Spitalul Floreasca.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a transmis că în două zile de festival Saga desfășurat în Capitală s-au dat amenzi în valoare de 7.000 de lei.

„În legătură cu evenimentul SAGA Festival, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În perioada 3-4 iunie a.c., în urma încălcării normelor legale în vigoare de către anumiți participanți, jandarmii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu B.C.C.O. București, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, dar și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furtul calificat”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, într-un comunicat.

În prima zi de festival, circa 35.000 de persoane au fost prezente pe Arena Națională, iar în a doua zi peste 30.000.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI